Na 4. danima elektroničkih medija koji se održavaju ovaj vikend u Rovinju sinoć su upriličene dodjele plaketa i priznanja, a u sklopu svečane sjednice Hrvatske udruge radija i novina. Zlatnu plaketu za dugogodišnji rad dobio je naš djelatnik Rajko Aleksić

Dobri duh radija,  koji je u njegov život ušao prije više od 30 godina. Nenadmašiv u svom poslu, glazbeni mađioničar kojemu radio i dobra glazba kolaju venama. Inspiracija i idol svim kolegama, bez obzira na dob i spol. Čovjek kojega u svom društvu požele i mladi i stari i srce je svake ekipe. Hodajuća glazbena enciklopedija koji živi za radio i rado savjetuje mlađe kolege koji od njega mogu puno naučiti. Krajnje eksplozivan kada zvuk koji „odlazi van“ nije potpuno savršen, nezamjenjiv je dio ekipe i sinonim za ovu kuću. Svu ljubav prema radiju, tehnici, glazbi prenio je na svog sina Rajka, koji nastavlja njegovim stopama na istom ovom radiju.
„Pregrmio“ je u svom radnom vijeku puno toga, i dobroga i lošega. U Domovinskom ratu Radio Nova Gradiška može zahvaliti upravo njemu, što je program s naše frekvencije tekao bez minute prekida tijekom svih mjeseci granatiranja grada i okolice. Radilo se na ratnoj lokaciji, na prvoj liniji fronte, na tehnici koja je bila njegovo vlasništvo, a ostalo je bila čista njegova tehnička improvizacija. Za ovu vrstu emitiranja programa dobio je priznanje tadašnjeg Ministarstva prometa i veza, kao primjer kako treba raditi u ratnim uvjetima. Na takav način radili smo samo mi i Radio Vukovar.
Za 25. godina neprekidnog rada od Hrvatske udruge radija i novina  primio je i Srebrnu plaketu.
Pošten, iskren, zabavan, pravi prijatelj, naš Raja, kako ga od milja svi zovemo, zaslužio je sve pohvale i čestitke, a Zlatna plaketa samo je još jedan u nizu dokaza njegovog entuzijazma, neiscrpene energije, stručnosti i ljubavi prema radiju.

Autor: Nikola Knežević/ photo: radioslavonija.hr

Komentari
Prethodni članakKutak za roditelje, kako pomoći klincu s problemima odrastanja?
Sljedeći članakGrigor Vitez – čovjek uz kojeg su odrasle mnoge generacije