Policijski službenici su dovršili kriminalističko istraživanje nad 27-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine, kojeg se sumnjiči da je počinio kazneno djelo „Širenje i prenošenje zarazne bolesti“.

Naime, 27-godišnjak je 17. prosinca 2020. godine, kao putnik u osobnom automobilu, pokušao napustiti područje Republike Hrvatske, iako mu je u to vrijeme od strane nadležnog epidemiologa bila izrečena posebna mjera „COVID liječenje u kući“, na adresi privremenog boravka u Republici Hrvatskoj.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti protiv 27-godišnjaka slijedi kaznena prijava Općinskom državnom odvjetništvu.

Jučer (4. veljače), oko 17 sati, na graničnom prijelazu Stara Gradiška, na ulazu u Republiku Hrvatsku, 36-godišnji državljanin Bosne i Hercegovine policajcima je na uvid dao negativan PCR test izdan u Bosni i Hercegovini.

Policijski službenici su posumnjali da se radi o krivotvorini, što je i potvrđeno kriminalističkim istraživanjem nad osumnjičenikom. Policijski službenici protiv 36-godišnjaka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela krivotvorenja isprave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Komentari