Protekli vikend uživali smo u manefestaciji „ Advent u našem gradu“ koji  je ove godine bio i jubilarni jer se održava već pet godina. Na završnom danu u nedjelju gosti zabavljači bili su djeca iz Plesnog studia Marine Mihelčić skupina Nova Gradiška kojima je isto tako ova godina jubilarna  peta.

Od  prve pa do pete godine  rada ovog studja svake su nas godine plesači i plesačice  uveseljavali svojim vedrim i veselim koreografijama  na svim događajima u našem gradu koje su smišljale njihove trenerice Plesni pedagog Marina Mihelčić, Nataša Ledić i Maja Lukić. Bile su organizator tri humanitarne dosada vrlo uspiješne plesne revije, a prve plesne revije svi se rado sjećaju i bio je užitak plesati pred tolikim brojem gledatelja. To dokazuje da mali grad ima veliko srce. Odazivali su se na još nebrojene pozive za humanitarne akcije u našem gradu.

Nakon prve godine plesa male novogradiščanke krenule su u takmičarske „vode“ na regionalnom natjecanju gdje su osvajale nebrojeno mnogo medalja. Nakon toga sljedio je novi izazov i za članice i za njihovui trenericu Natašu Ledić  uz puno rada , truda i treniranja odlaze na regionalno  natjecanje i ponovo dokazale da su vrlo dobre donjevši su grad Novu Gradišku više od oko 70 odličja  zlatnih, srebrenih i brončanih.

Time su dokazale da su spremne i za natjecanje na prvenstvu Hrvatske u Rijeci u mjesecu ožujku gdje su osvojile i više nego odlične rezultate što pojedinačnim nastupina ili pak grupnim nastupima te osvajanjem odličnih mijesta plasirale se i na odlazak na Svijetsi kup u Poreč. Između nacionalnih natjecanja članice plesnog studia pojedinačno (V.Ivanišević , M.Houdek)   i grupno mislimo na našu neizostavnu Hip- Hop skupinu „Sky“  koji su nas predstavili i na međunarodnom plesnom natjecanju i donjeli nekoliko  srebrenih  i zlatnih odličja. Hip- Hop Skupina „Sky“ predstavila se  u Karlovcu i na mnogim drudgim plesnim natjecanjima tog glezbenog žanra i sa svakog su ponjeli nekakvo odličje ili pehar. Iznenađenje je usljedilo na samom Svijetskom kupu u mjesecu maju  gdje su naši mali novogradiščani ostvarili zapažene rezultate i plasirali se u svim kategorijama među prvih 9 (devet) , a treba spomenuti da su se natjecale 27 zemalja svijeta , a najveće iznenađenje bilo je osvajanje trećeg mijesta plesnog para, Mateja Houdek i Maje Lukić u seniorskoj kategoriji .

Ne možemo biti skromni i ne pohvaliti i četvrto osvojeno mjesto u istoj seniorskoj kategoriji H. Houdek i I. Jandroković, a malo je nedostajalo da su se dva brata plesača popeli na svijetski tron. Sav trud , treninzi koji nisu nimalo laki ,a za neke i svakodnevni isplatio se i samim kvalifikacijama  i odlaskom na Svijtski kup i tako  zastupati svoj grad Novu Gradišku i državu Hrvatsku.

Već u mjesecu lipnju ponovo se natječu na regionalnom natjecanju i u svim kategorijama u kojima su su natjecale ( solo, duo, trio ili grupno) ,  mali hip-hop „Sky“ i veliki „Sky“ i osvojili oko stotinjak odličja i ponovo se kvalificirali na Državno natjecanje koje će se održati  iduće 2012. godine.

Na Europskom  Kupu  u Osijeku  ponovo  zlato (solo V.Ivanišević) i u vrlo jakoj konkurenciji seniora srebro (M. Houdek i M. Lukić) održanom u lipnju ove godine.

Na nedavno odžanom  Evropskom kupu u Subotici 11. Mjesec ove godine plesni studio odlazi sa 59 natjecatelja ,od toga 25 iz Nove Gradiške .Sudjeluju plesači i plesaćice velika i mala hop-hop skupina „Sky“  koji su se okitili zlatnim odličjima, F.Miloš,A. Grozdanović (duo i solo) zlato, M.Hudek i  M.Lukić (duo) srebro, V. Ivanišević (solo) bronca i zlato, H. Kulaš srebro. Ukupni broj medalja od smo 25 naših natjecatelja je 48 i to 1 bronca, 2 srebra i 45 zlatnih odličja.

Tri godine za redom sudjelovaale su na plesnoj manifestaciji TREPSS u Zagrebu  gdje su njihovi nastupi bili vrlo dobro zapaženi i glasnim aplauzom popračeni od strane publike.

Što nakon ovoga svega reći osim HVALA svima , trenerima, svim malim i velikim članovima Plesnog studia Marine Mihelčić skupine Nova Gradiška maloj i velikoj hip-hop skupini „ Sky“ što ste ponijeli ime ovoga  maloga grada NOVA GRADIŠKA na najdostojanstveniji način kroz lijepu našu Hrvatsku , dijelom Europu i sav svijet.

 

Hvala plesnom pedagogu ,  Marini Mihelčić što je došla u naš grad i osnutkom skupine našega grada izmamila iz djece sve ono najbolje što djeca mogu dati ne samo u plesu nego u prijateljstvu, druženju,stvorila odgovorne i uporne  „male“ ljude jer samo tako mogu nastati ovako visoki plasmani.

Trenericama Nataši Ledić (balerine) i Maji Lukić (hip-hop) ništa manje hvala za sav svoj trud , ljubav

I nezaboravna druženja u kojima su djeca uživala.

Hvala svima koji su pomogli da se realiziraju svi odlasci na skupa i zahtjevna natjecanja i koji pomažu rad plesnog studja u bilo kojem obliku.

I nakon svega kao i svake godine do sada Plesni studio gradu i svima stanovnicima podari cjelovečernju scensko- plesnu priredbu tako i ove godine  u četvrtak, 22.12.2011. godine  s početkom u 19: sati u prostoru Doma kulture ,male i velike vile provest će Vas kroz „TAJANSTVENI VILINSKI SVIJET“ . Moći ćete uživati u vilinskim pričama isprčane plesnim koracima svih starosnih skupina (male, srednje i velike).

Pozivamo sve građane dođite i uživajte , ulaznica je 10 kun, a sva djeca imaju slobodan ulaz.

Autor: ngbuntovnici.com/photo: novagradiška.com

 

 

 

Komentari
Prethodni članakObilježena obljetnica Akcije “Šagovina 91”
Sljedeći članakNakon potonuća čamca nestao muškarac na Savi kod Uskoka