Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, obavljajući zadaće sprječavanja nezakonitih ulazaka u Republiku Hrvatsku su 31. listopada spriječili još jedan slučaj krijumčarenja osoba.

Naime, oko 23.10 sati, policijski službenici su na području Slavonskog Broda zaustavili teretni automobil hrvatskih registracijskih oznaka kojim je upravljao 34-godišnjak, državljanin Republike Srbije, dok se u tovarnom prostoru nalazilo 26 osoba koje su nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku. Nedaleko je zaustavljen i osobni automobil registracijskih oznaka Bosne i Hercegovine kojim je upravljala 28-godišnja državljanka Bosne i Hercegovine, dok se u istom kao putnik nalazio 48-godišnji hrvatski državljanin.

Nad svim osobama je provedeno kriminalističko istraživanje kojim je utvrđena sumnja da je 34-godišnjak, iz koristoljublja za unaprijed dogovoreni novčani iznos, primio u teretni automobil navedenih 26 osoba, koje su prethodno oko 22 sata gumenim čamcem prešle rijeku Savu i nezakonito ušle u Republiku Hrvatsku, te ih potom namjeravao prevesti do Zagreba. Također je utvrđena sumnja da su 28-godišnjakinja i 48-godišnjak iz osobnog automobila sudjelovali u počinjenju kaznenog djela tako što su služili kao prethodnica prijevozu migranata, a s ciljem dojave o policijskim ophodnjama i izbjegavanju policijskog nadzora.

Policijski službenici su u srijedu, 1. studenoga, troje osumnjičenika predali pritvorskom nadzorniku Policijske uprave brodsko-posavske uz kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Republici Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.  

Prema strancima će se provesti postupak sukladno Zakonu o međunarodnoj i privremenoj zaštiti i Zakonu o strancima.

Prethodni slučajevi sprječavanja krijumčarenja osoba:

Komentari
Prethodni članakGradska knjižnica poziva na predstavljanje knjige Dražena Markotića Vege
Sljedeći članak1. HMNL: HMNK Nova Gradiška danas dočekuje MNK Aureliu