U Društvenom domu u Godinjaku u nedjelju, 3. travnja održan je humanitarni koncert s kojeg su prikupljena sredstva namijenjan liječanju mladog mještanina ovog sela, Mateja Prše.

Inicijator koncerta bio je HSLS – Općinski ogranak Staro Petrovo Selo, pokrovitelji općina Staro Petrovo Selo i zaklada „Hrabro dijete“ Nova Gradiška, medijski pokrovitelj Radio Nova Gradiška. Za održavanje koncerta i pomoć pri liječenju mladog Mateja bili su i članovi Mjesnog odbora Godinjak, DVD-a, NK „Dinamo“ i KUD-a „Godinjak“.

Jednoglasnom odlukom članova Općinskog vijeća Staro Petrovo Selo, općina je doznačila obitelji Prša određeni iznos, a pridružila se i općina Rešetari. Mateju Prša namijenjen je sav dobrovoljni prilog prikupljen na koncertu te iznos od prodanog pića iste večeri.

Lijepom i raznovrsnom programu uz mještane Godinjaka odazvali su se i stanovnici drugih naselja s područja općine Staro Petrovo Selo, zatim iz Nove Gradiške i drugih mjesta.

Svi su mogli uživati u pjesmi muške i ženske pjevačke skupine KUD-a „Drežnik“, zatim u nastupu folklorne skupine i tamburaškog sastava ovog društva. Crnačkom i domaćom duhovnom skladbom te pjesmom „Vjeruj u ljubav“ nastupio je Vokalni ansambl „Lira“ iz Starog Petrovog Sela, domaće kulturno-umjetničko društvo iz Godinjaka izveleo je pjesme i plesove Slavonije, a dramska skupina KUD-a „Drežnik“ izvela je pučki igrokaz „Proševina“. U nastavku programa, posjetitelje u dvorani zabavljao je „OK band“ iz Nove Gradiške.

Mateju Prša iz Godinjaka želimo brzo ozdravljenje, koje su poželjeli i svi sudionici humanitarnog koncerta i izvođači programa.

Tekst i foto: Višnja Mikić

no images were found

Komentari
Prethodni članakVinko Grgić izabran za Gradonačelnika Grada Nova Gradiška, a zamjenice su Mirela Glavaš i Vesna Đapić
Sljedeći članakKandidat Domoljubne koalicije dr. Dražen Oršulić: čestitamo izbornim pobjednicima i idemo dalje