Kazališna družina “Ivana Brlić Mažuranić” iz Slavonskog Broda gostovala je u Starom Petrovom Selu s predstavom “Mačak u čizmama”, koju su svi mališani mogli besplatno pogledati u sklopu obilježavanja Dana općine Staro Petrovo Selo. 

Slavnu basnu Charlesa Perraulta o modno osviještenom mačku koji pomoću lukavosti osigura svom gospodaru, mlinarevom sinu, ruku kraljeve kćeri, ne treba posebno predstavljati ni djeci, ni roditeljima. Predstava nije izmišljala toplu vodu i zbunjivala male i velike gledatelje nekim suvremenim izmišljotinama i eksperimentima. Ekipa si je dala zadatak, naizgled jednostavan, a u biti, vrlo izazovan: napraviti klasičnu predstavu za djecu sa uzbudljivim zapletom, maštovitom scenografijom i kostimima, razigranim glumcima, poletnom glazbom te puno, puno, PUNO smijeha.

Priča o mačku i to ne bilo kakvom već o onom u čizmama putuje već godinama od uha do uha, od jednog do drugog, po cijelom svijetu i po svim zemljama. Svi smo je čuli kad smo bili mali. Kako su je nama pričali naši stariji tako ćete je i vi pričati vašim prijateljima ili vašoj djeci, ili ste ih jučer doveli na predstavu u Hrvatskom pučkom domu u Starom Petrovom Selu, da sami dođu do odgovora na brojna pitanja vezana uz neobičnu mačku. 

Legendarna predstava je sve mališane kao i roditelje razveselila i ostavila bez daha, te im dodatno uljepšala slavljeničko raspoloženje koje je tijekom cijeloga dana bilo u Starom Petrovom Selu.

Ovom predstavom iz Općine su dokazali kako im je stalo do najmlađih jer upravo oni, prepuni dojmova i s osmjesima na licu nakon gotovo dva sata napustili su Hrvatski pučki dom i zajedno sa svojim roditeljima pridružili se nastavku obilježavanja Dana općine uz koncert Tkanice i Tarapane benda.

Komentari
Prethodni članakNačelnik Đuro Anđelković: Prijedlog za hitnu sjednicu skupštine Vodovoda zapadne Slavonije
Sljedeći članakU nedjelju Moto Rally i Moto Slalom u našem gradu