SB TV u suradnji s Biciklističkim klubom Psunj, a pod pokroviteljstvom Grada Nova Gradiška organizirali su tradicionalnu Zelenu akciju. Riječ je o manifestaciji  koju Slavonskobrodska televizija već godinama provodi povodom Svjetskog dana zaštite okoliša. 

Svjetski dan zaštite okoliša obilježava se 5. lipnja svake godine u više od 140 zemalja u svijetu. Na ovaj dan na poticaj Ujedinjenih naroda vlade i organizacije već 45. godinu za redom pokreću akcije kojima promoviraju važnost zaštite okoliša, a svake godine priključuje se mnoštvo ljudi koji se povezuju s prirodom.

Ove godine, 15. lipnja, u sklopu akcije i mladi i stari, od 7 do 77 imali su priliku pridružiti se bicikliranju najprije po cestama Nove Gradiške, a krajnji cilj bio im je Strmac, gdje su svi, sigurno i sretno stigli, a na kraju se i dobro zabavili.

Kažu da je biciklizam rekreacija koja je idealna za zdravlje, jača srce, ali i štedi živce u prometu. Pa ukoliko niste ljubitelj ovakve rekreacije, učinite to makar zbog ove zadnje prednosti, usput nećete zagađivati okoliš, a možda skinete i koji kilogram.

Komentari
Prethodni članakOdržan IV. vatrogasni kup DVD-a Ljupina
Sljedeći članakOdržana treća Fišijada DVD-a Ljupina