SLAVONSKI BROD- Katarinski sajam sinoć je zatvoren kulturno umjetničkim programom i izvedbom tradicijskih pjesama i plesova domaćih KUD-ova “Smilje”, “Eugen Kumičić”,  “Zrinski Frankopan”, “Brodskih bisera”,  UKPD “Ukrajina” te pjevačke skupine “Veseli šokci”. Povodom imendana već tradicionalno su darivane sve Kate, Katice, Katarine a dodijeljene su i zahvalnice svim izlagačima 23. Katarinskog sajma.

Sajam je imao i edukativni karakter pa je između ostalog održana radionica na temu “Put slavonskog meda do hrvatske staklenke” u organizaciji Udruge pčelara “Zrinski” nakon kojeg je upriličena i dodjela diploma za najbolje ocijenjeni med. Među zadovoljnim izlagačima svakako su učenici Srednje škole Matija Antun Reljković koji su osim prodajnog štanda izložili i posebnu kreaciju koja je ove godine nagrađena na festivalu u Vinkovcima.- Htjeli smo pokazati kako odjevni predmeti mogu biti napravljeni od prirodnih materijala. Haljina je rađena od kukurza iz našeg vrta i za nju je trebalo jako puno truda i rada. Kao i niz godina do sada izložili smo proizvode koje u školi sami radimo, od  čajeva i aromatičnog bilja, novost je bučino ulje koje također radimo proizvodimo, kao i pekmeze ili džemove, sve prirodno i iz našeg uzgoja.  – kazala je Vedrana Senjak, učenica 3 razreda. 

 

        

 

        

Dosta je izlagača je svoje proizvode predstavile s našeg šireg novogradiškog kraja i sponosom možemo reći da nas zasita OPG-i i Obrtnici zaista dostojanstveno mogu prezentirati na bilo kojem sajmu diljem Hrvatske i van nje.

No, na Katarinskom sajmu posebno moramo izdvojiti VIPS obrt koji se bavim pjeskarenjem stakla, zapravo njihov posao možemo nazvati umjetnošću, tako da  VIPS prelazi granice umjetnosti, svaka pohvala Jasni Mirković, vlasnici i njenoj obitelji sinovima koji je njene ideje sporovode u dijelu. Još jednom sve pohvale našim izlagačima.

 

no images were found

Komentari