Danas je za školarce počelo drugo polugodište školske godine 2011/2012. Ministar obrazovanja i sporta Željko Jovanović putem društvene mreže facebook poželio je roditeljima puno razumijevanja, učiteljima puno strpljenja, a učenicima puno uspjeha i da im škola bude mjesto gdje se ugodno osjećaju, te da ne uče za ocjene već za život.

Znanje je moć, a ovo društvo 21. stoljeća je društvo znanja. Tko više zna bit će moćniji, uspješniji i sretniji!”, poručio je Jovanović.

Ovo je prva godina da su zimski praznici trajali tri tjedna. Razlog tomu bili su poluprazni razredi ranijih godina, jer su djeca odlazila na zimovanje s roditeljima u jeftinijem terminu budući da je cijena oko Nove godine bila za mnoge previsoka. Tako su mnogi ravnatelji škola i razrednici išli na ruku djeci, te prešutno odobravali roditeljske ili liječničke ispričnice o iznenadnim obiteljskim neprilikama ili bolestima. Ove godine to nije bilo potrebno, a duži zimski praznici razveselili su i one učenike koji nisu otišli na zimovanje.

Danas smo posjetili Osnovnu školu Ljudevita Gaja u Novoj Gradiški i razgovarali s ravnateljicom Helenom Kudra. Po prvi puta u osovnim školama roditelji su ocjene svoje djece dobili putem izvješća, a ne u učeničkoj knjižnici:

I u osnovnoj školi Ljudevita Gaja je trend smanjenja broja učenika.
Autor: Marko Šimić

Komentari
Prethodni članakSpomen hodočašće “Putem borbenog djelovanja 121. brigade”
Sljedeći članakU 2012. poskupljuju stambeni i gotovinski krediti