Nakon poraza u startu prvenstva u 1.kolu 2.HMNL Istok od prošlogodišnjeg prvaka prvoligaša MNK “Brod 035” (2:5), juniorska momčad “NG-Unitas” u 2.kolu gostovala je u Osijeku kod prvoligaša “Osijek Kelme”. 

Iako je domaćin bio favorit, Novogradiščani su iznenadili domaću momčad i pogodcima N.Cindrića i M.Lulića poveli s 2:0. Do kraja utakmice iskusniji Osječani brzim izmjenama pojačali su pritisak i uspjeli na posljetku poravnati rezultat na 2:2. Osvojeni bod na gostovanju kod prvoligaša ipak je uspjeh za mlade juniore “NG-Unitas”-a.

U 3.kolu Novogradiščani su ugostili malonogometni klub “Aurelia” iz Vinkovaca u više nego zanimljivoj utakmici na domaćem terenu. U prvom poluvremenu uigrani Vinkovčani nadigrali su domaću momčad i na odmor otišli s vodstvom 2:o što je u Novogradiščanima probudilo inat i želju za pobjedom koja im se umalo i ostvarila. U samo tri minute igre drugog poluvremena “Unitasovci” su okrenuli rezultat na 3:2 zahvaljujući M.Luliću, i dva puta L.Šimunoviću. Golmani koji su “skidali zicere” bili su u fokusu u nastavku utakmice u kojoj su gosti pri kraju uspjeli i poravnati rezultat na 3:3. Za istaknuti je da je u ovoj napetoj i zanimljivoj utakmici nadasve dominirao Fair play, niti jedna opomena odnosno žuti karton nije podijeljen mladim malonogometašima. 

Za MNK “NG-Unitas” igrali su: L. De Villa, N.Cindrić, F.Dautović, K.Fisher, F.Balunović, M.Lulić, L.Šimunović, L.Sokić, V.Medvedović, J.Kotarski, D.Petrović

Komentari