Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, od 18. do 24. rujna, proveli su preventivno represivne aktivnosti u prometu, u okviru kojih su sankcionirali 492 prekršaja.

 Najveći broj prekršaja, odnosio se na brzine te je utvrđeno 254 prekršaja nepropisnih brzina, od kojih 157 prekršaja nepropisnih brzina u naselju i 97 prekršaja nepropisnih brzina izvan naselja.

Najveća utvrđena brzina izvan naselja iznosila je 199 km/h, a u naselju 124 km/h. Kod 27 vozača očitana je koncentracija alkohola u organizmu, a najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu vozača iznosila je 2.73 promila. Utvrđen je 61 prekršaj nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa i to: 55 odrasle osobe te, 6 slučajeva nepropisnog prijevoza djece.

Također je utvrđeno 14 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 9 prekršaja vožnje bez položenog ispita, 6 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje, te 6 prekršaja obveza vozača prema pješacima, a u manjem broju zastupljeni su i drugi prekršaji. Policija podsjeća sve sudionike u prometu na oprez, te obveze poštivanja prometnih propisa, a s obzirom na jesenske vremenske uvjete, češće kiše (vlažan kolnik), magle, te smanjenu vidljivost kako bi se prevenirali neželjeni događaji u prometu.

Nepropisne brzine, prisutnost alkohola, nekorištenje zaštitnog sigurnosnog pojasa, najčešći su uzročnici prometnih nesreća, te će policijski službenici i dalje provoditi pojačane nadzore u prometu, sankcionirati najteže prometne prekršaje u cilju održanja povoljnog stanja sigurnosti.

Foto: Ilustracija

Komentari
Prethodni članakNacionalni dan multiple skleroze
Sljedeći članakSredišnje kongresno euharijsko slavlje u Požegi / foto