Danas (utorak 21. veljače 2012.) u popodnevnim satima u Naselju Maloj započelo je okupljanje maskiranih sudionika Pokladne povorke. Kako to i priliči maškarama veselo su krenuli na posljednji ispraćaj dragog nam “Rade”. „Ožalošćena“ povorka pjesmom i plesom prodefilirala je do konačne lokacije koja je spremno čekala na pokladnu lutku “Radu”.

Svečana ceremonija spaljivanja već tradicionalno započinje svečanim govorom koji je kao i uvijek bio vrlo „dirljiv“ da je „ucviljenja udovica“ padala od tuge i boli za „pokojnikom“. Ožalošćena rodbina i svi prisutni pjesmom i svirkom izrazili su duboku „žalost“. U konačnici od tuge i žalosti obijesiše Radu, uzeše baklju i potpališe vatru. Da bi bili sigurni da je do kraja izgorio ožaloščeni skup sačekao je da Rade do kraja izgori.

Kad su se svi uvjerili da je napokon izgorio kompletna povorka kako to i priliči otišla je u prostorije Društvenog doma u Maloj na karmine gdje su uz tamburicu i pjesmu dostojno „oplakali“ Radu. Kako to već biva nakon teških i hladnih dana tek što Rade podnese žrtvu nadamo se toplijem i ljjepšem vremenu , a kako za ovaj vikend naši prognostičari najavljuju visoke temperature i do 14 stupnjeva nadano se i vjerujemo da Radina „žrtva „ nije bila uzaludna. Organizator ove Pokladne povorke bila je Karnevalska udruga „Malčanske mačkare“ , a suorganizator DŠT “Tomislav“ Mala.

 

Komentari
Prethodni članakMiroslav Ilić u Novoj Gradiški – koncert za pamćenje
Sljedeći članakNovogradiški volonteri uspješno u četvrtu godinu