Večeras je u organizaciji MNK Unitas održan Memorijalni turnir Cvitković-Vukšić u počast dvojici branitelja-nogometaša iz Nove Gradiške, koji su na današnji dan poginuli u Domovinskom ratu. Bio je to 19. Memorijal na kojem su nastupili juniori, pioniri i veterani. Odigravanju Memorijala predhodili su, kao svake godine, posjet groblju gdje su njihovi suborci i nogometaši položili vijence, cvijeće i zapalili svijeće. Isto tako i na Trgu dr. Franje Tuđmana za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu.

 Potom je slijedio dolazak u dvoranu gdje su u uvodu u memorijalni turnir najprije igrali juniori Elektrotehničke škole i Gimnazije. Pobijedila je  momčad ETŠ sa visokih 4:0.

ELEKTROTEHNIČKA ŠKOLA: Hace, Aleksić, Jović, Pejaković, Popčević, Bungić, Grganić, Jambrešić.

GIMNAZIJALAC: Lucić, Stipić, Brtan, Videc, Curić, Ljubić, Ivanišević, Vlaović, Klaić, Vidović, Janković.

U drugoj utakmici turnira igrali su juniori novogadiške Sloge i cerničke Mladosti. Pobijedila je Mladost s 4:3.

SLOGA: Marićević, Bodrožić, Borovac, Ilić, Severović, Kasumović, Magdić, Pavičić, Kolić, Ležaić, Jurišković. Trener: Šalinski.

MLADOST: Dite, B. Buturac, Marić, Gubić, Jurčević, Jelinić, Šimić, Malenica, Krejčik, Špoljarić, D. Buturac. Trener: T. Vlaović

U trećoj utakmici večeri nastupili su mlađi pioniri Sloge i Mladosti. Pobijedili su nogometaši Sloge sa 3:2.

SLOGA: Pranjić, Jurišić, Škramić, Kotarski, Turčin, Vidović, Pavković, Rakitić, Matković, Đaković. Trener: M. Pavičić.

MLADOST: Gajić, Grgić, Benić, Petrić, M. Jurić, K. Jurić, Smiljanić, J.Ciprić, Videc, Hujber, Trobić, Sužnjević, Valešić, A. Ciprić, Franić. Trener: I. Đikić.

U borbi za 1. mjesto Elektrotehnička škola pobijedila je Mladost sa 3:0 i osvojila veliki Memorijalni trofej dva nogometaša koji simbolira dvojicu poginulih nogometaša Davorina Cvitkovića i Domagoja Vukšića.

Potom je slijedilo službeno otvorenje turnira. Postrojenim svim momčadima nakon intoniranja Hrvatske himne, Ivo Petranović je govorio o liku dvojice poginulih nogometaša. Slijedila je zatim podjela pehara, priznanja, velikog trofeja Memorijala kojeg je kapetanu pobjedničke momčadi, ali i sva odličja večeras, uručila, kao i svake godine do sada, kćerka poginulog Davorina, Vanja Cvitković. Vidimo je na slici kako uručuje Trofej Memorijala kapetanu Elektrotehničke škole.

Nakon toga slijedio je drugi dio turnira gdje su nastupali veterani. U prvoj veteranskoj utakmici igrali su Boca Juniors i Toro Contra. Pobijedila je momčad Toro Contra sa 2:0.

BOCA JUNIORS: Lužaić, Lucić, Ferković, Klaić, Bošnjaković, Denac, Bukarica, Klasić, Škramić, Kurolt, Krofel, Ravlić. Trener:S. Bukarica.

TORO CONTRA: Prpić, Šimičić, Medunić, Topčić, Ćosić, Ninković, M. Solić, T. Solić, Balunović, Blažević. Trener: B. Vidošić.

Dinamovac Tomo Šokota igrao za Zbrojovku.

U drugom susretu veterana Zbrojovka je pobijedila Sedamdesete s velikih 6:2. Prije početka te utakmice Vanja Cvitković uručila je prekrasnu slavonsku košaru punu delicija uvaženom gostu koji je večeras pojačao novogradišku Zbrojovku, Tomi Šokoti, nekadašnjem kapetanu zagrebačkog Dinama, hrvatskom reprezentativcu i igraču slavne Benfike, Porta…Tomo Šokota je postigao hat-trick u ovoj utakmici, a ostala tri dali su Novokmet, Fuksa i Matokić.

SEDAMDESETE: Novoselac, Greiner, Milter, Matković, Abramović, Dropuljić, Šporčić, Šagovac, Rubčić, Štrbac, Jelinić, Vičević. Trener Dinko Bešlić.

ZBROJOVKA: Latal, Berić, Bakić, Jović, Kotarski, Fuksa, Bošnjak, Novokmet, Šokota. Treneri: Hace i Zečević.

Sve utakmice Memorijala sudio je Zdenko Mergeduš iz Nove Gradiške.

Prije finalne utakmice malonogometnih veterana, nastupili su rukometni veterani dvije novogradiške škole Ljudevita Gaja, prije Josip Krajačić  ( JKP/LjG) i Mato Lovrak, prije Milan Tomić (MTS/ML). Nakon zanimljive utakmice pobijedila je momčad JKP/LjG sa 16:13.

JKP/LjG: Ferić, Abramović, Mijatović, Balunović, Blažinović, Šagovac, Lasović, Ivanišević, Samardžija, Latal, Šporčić. TRENER: I. Petranović.

MTS/ML: Tutić, V.Grgić, Peić, Janaček, Paurević, I. Grgić, Mokricki, G.Krizmanić, Ostoić, Mergeduš, Krizmanić, Novoselac: Trener: M. Šop.

Utakmicu su sudili: Banovčić i Matijević.

Nakon toga uslijedila je finalna utakmica malonogometnih veterana gdje su nastupile zaista dvije najbolje momčadi. Nakon izjednačene igre sa dosta obostranih prilika odluka je pala tek u 22. minuti kada je jedini pogodak postigao Aco Jović i donio pobjedu Zbrojovki od minimalnih, ali zasluženih 1:0. Kapetani finalista primili su iz ruku Vanje Cvitković dva velika pehara, veći za pobjednika Zbojovku, a manji za drugoplasiranu momčad Toro Contra.

Gledajući u cjelini Memorijal je uspio, uspomena na poginule nogometaše je na najbolji način zadržana, a gledatelji kojih je bilo dosta vidjeli su mnogo dobrih utakmica i lijepih pogodaka. Čestitke MNK Unitasu i voditelju Milivoju Žakuli koji je ovaj Memorijal sa suradnicima, posebno suborcima poginulih nogometaša, vrlo dobro organizirao i proveo u nadi da će iduće godine jubilarni 20. biti isto tako uspješan i učinkovit.

Autor: Ivo Petranović/Foto:Moca

Komentari
Prethodni članakKako će završiti gospodarska 2011. godina?
Sljedeći članakU Novu godinu s novorođenim Novogradiščanima