Danas i sutra u Novoj Gradiški se održavaju 18. Poljoprivredno-poduzetničke ideje. Središnja je to gospodarska, poljoprivredna i prodajna manifestacija u našem gradu.

Organizatori su Brodsko – posavska županija, Grad Nova Gradiška, Savjetodavna služba i LAG Zapadna Slavonija. Otvorenje i predavanja bila su u Domu kulture, isto kao što će biti i sutrašnja predavanja, dok se sajam održava u Društvenom Domu.

Na otvorenju manifestacije, nazočne je pozdravio župan Danijel Marušić, koji je istaknuo da je lijepo vidjeti prepunu dvoranu punu mladih ljudi koji će jednoga dana biti nositelji gospodarstva i poljoprivrede Grada i Županije.

Predsjednik Hrvatske poljoprivredne komore, Matija Brlošić, rekao je kako su mjere iz Programa ruralnog razdoblja 2014-2020, na raspolaganju poljoprivrednicima da unaprijede svoje gospodarstvo.

Jedan od glavnih voditelja organizacije je Pročelnik za poljoprivredu Brodsko-posavske županije, Željko Burazović. Napomenuo je da mu je drago što je najveći broj izlagača iz brodsko-posavske županije, te iz novogradiškog kraja.

Za svečani dio bila je zadužena Hrvatsko kulturno umjetnička udruga “Trenk” koja je uz pjesme, publiku nasmijala igrokazom “Ministar će novi doći, ideje će bolje proći”.

Sutra ćete moći na našoj frekvenciji 98,1 čuti javljanja ekipe koja prati ovu manifestaciju. Razgovarat će s organizatorima, izlagačima i posjetiteljima. U Domu kulture bit će predavanja namijenjena proizvođačima meda, ali i svim zainteresiranim građanima. U 10:00 počinje predavanje kontrola i suzbijanje američke i europske gnjiloće medonosne pčele. U 10:45 počinje predavanje “Suvremena tehnologija pčelarenja”, a u 11:30 je predavanje “Pčelinji proizvodi u unaprijeđenju i zaštiti ljudskog zdravlja” koje je namijenjeno svim građanima. Predavač će biti doktor Josip Lončar.

Manifestacija je otvorena sutra do 15.00 sati. Dođite, podržite lokalne proizvođače, kupite koji proizvod!

Vidimo se na Poljoprivredno-poduzetničkim idejama u Društvenom domu.

Foto/ Željko Idžotić

no images were found

Komentari
Prethodni članakDanas svečano i veselo u Starcima / Foto
Sljedeći članakMemorijalni turnir rukometnih veterana ” In memoriam Ivo Petranović” – PRVI DAN / Foto