U Okučanima između brojnih športskih klubova djeluje i Biciklistički klub “Sveti Franjo” čiji je osnivač i predsjednik fra Damir Pavić – župnik sv. Vida Mučenika Okučani.

Zamisao osnivanja kluba potekla je iz ljubavi prema biciklizmu, ali i iz mogućnosti koje pruža ovaj sport da se među svim uzrastima promovira zdrav način života i kršćanske vrijednosti zajedništva, molitve i poštovanja prema svemu stvorenom. Ujedno klub želi svojom djelatnošću i suradnjom sa svim insitucijama doprinijeti kvalitetnijem i smislenijem životu ljudi ovoga kraja.

Protekle nedjelje, nakon  pučke sv. mise, organizirana je Druga okučanska biciklijada na kojoj je sudjelovalo više od 50  mladih i starijih članovi kluba. Vozilo se do izletišta u Benkovac (kod Okučana, poznat po arheološkim nalazištima iz doba Rimskog carstva). Mladi su ostatak nedjeljnog poslijepodneva proveli u bavljenju različitim igrama, potezanju konopca i drugim društvenim igrama, a stariji su potražili mjesto u debeloj hladovini.
Za sve nazočne je upriličena zakuska od roštiljskih specijaliteta, a sve je započelo i završilo molitvom.
Biciklistički klub “Sv. Franjo” iz Okučana je poznat po organiziranju biciklističkih hodočašća u Marijanska i druga svetišta. Sljedeće je najavljeno za 23. lipnja sv. Ivi u Podmilačje (kod Jajca) od Okučana udaljeno oko 150 km.

Autor: Milorad Oršulić Mican

Komentari
Prethodni članakKomentar dana s portala Sbplus.hr: Despotska suspenzija demokracije
Sljedeći članakHumanitarna aukcija umjetnina – jesmo li spremni ili ne?