Na „Aktualnom satu” današnje sjednice Županijske skupštine, među brojnim pitanjima koje su postavili županijski vijećnici, SDP-ova Marina Opačak Bilić postavila je pitanje o otpuštanju čak 160 radnika iz tvrtke „Đure Đaković”.

– Imate li podatak o broju radnika koji su otpušteni iz „Đure Đakovića” i što se poduzima kako bi naši završeni studenti strojarstva sutra imali gdje raditi – upitala je.

Odgovorio joj je zamjenik župana Stjepan Bošnjaković:

Vaše pitanje, vjerojatno, se odnosi na „Industrijska rješenja”. Radi se o jednoj od četiri tvrtke iz „Đure Đaković Grupe” koja godinama akumulira velike gubitke što se odražava na poslovanje cijele Grupe. Radi se o 160 radnika „Industrijskih rješenja”. Grupa je te gubitke presjekla na način da je radnicima ponuđen prijelaz u „Specijalna vozila” i ugovor o radu na neodređeno vrijeme.

Oko 30-ak radnika ponuđeno je prihvatilo, a ostali su se odlučili na otpremninu (do 50 tisuća kuna) i Zavod za zapošljavanje. Dio radnika već je upućen na biro, a ostatak radi na završetku ugovorenih poslova, do konca lipnja, srpnja – kaže Bošnjaković.

Foto: sb plus

Komentari