Zagrebači Dinamo upisao je novu pobjedu na početku priprema protiv Slavije iz Pleternice. Modri su dominirali cijelu utakmicu u kojoj su postigli dva pogotka i imali veliki posjed lopte tijekom cijelog susreta.

Već na početku susreta moglo se vidjeti da Dinamo ide na pobjedu, a do vodstva su stigli u 9. minuti pogotkom Sammira. Pogodak glavom Sammir je postigao na asistenciju Tomečaka, a gledatelji su očekivali još nekoliko zgoditaka u prvom dijelu utakmice. Nakon primljenog zgoditka domaćini su se pribrali i agresivnom igrom parirali igračima Dinama te se na odmor otišlo rezultatom 0:1. Iz prvih 45 minuta još treba izdvojiti pokušaj Tomečaka koji je pogodio prečku u 44. minuti.

Nakon pola sata igre od profesionalnog se nogometa oprostio Milan Marčinović, kapetan Slavije. Marčinović se od nogometa oprostio u 34-oj godini i to nakon 25 godina igranja nogometa od kojih je čak 15 proveo u Slaviji iz Pleternice. Posebnu zahvalu primio je od gradonačalinka Franje Lucića te napustio teren uz pljesak domaćih navijača.

U nastavku utakmice Dinamo je i dalje pritiskao Slaviju što je urodilo plodom u 72. minuti kada Ante Rukavina na drugu asistenciju Tomečaka zabija za 2:0. Najzanimljiviji dio susreta trajao je zadnjih 10 minuta kada su plavi pritisnuli domaće igrače u šesnaesterac i u nekoliko navrata pokušali ugurati loptu u gol no vratar domaćih Ante Bošnjak je bio spretniji i sretniji od Dinamovih napadača, te uspio sačuvati rezultat.

Ovaj zanimljiv suret uveličali su budući predsjednik HNS-a Davor Šuker, gradonačelnik Pleternice Franjo Lucić, a sa tribina utakmicu je promatrao i Zdravko Mamić.

Slavija je odigrala dobru utakmicu protiv favoriziranog gosta što dokazuje i činjenica kako je Dinamu nedostajalo samo nekoliko prvotimaca.

Za Slaviju su nastupili: Leist, Blašković, Budimir, Ančurovski, Tokić, Valentić, Podobniki, Peharda, Marčinović, Neruda, Jakovljević (još su igrali: Bošnjak, Bilić, Marušić, Oreč, Kvaternik, Kamenčak, Vukoja, Dal. Žafaranić, Hoborka, Dav. Žafaranić, Novak).

Sastav Dinama: Mitrović (od 46. Lončarić) – Leko, Puljić, Tonel, Pivarić (od 46. Rukavina) – Calello (od 46. Ademi), Kovačić (od 46. Pokrivač) – Tomečak, Sammir (od 46. Alispahić), Ibanez – Beqiraj (od 46. Čop).

 

Podsjetimo, prošle godine je Dinamo također započeo pripreme u Pleternici (rezultat je tada bio 0:5) a ˝gazda˝ Dinama Zdravko Mamić rekao je da će se vratiti ukoliko Dinamo izbori natjecanje u Ligi prvaka. Obzirom da uskoro kreću nove kvalifikacije za Dinamov europski nastup možemo očekivati modre u Pleternici i sljedeće godine.

Autor: Marko Šimić

Komentari
Prethodni članakHrvatska slavi Dan državnosti!
Sljedeći članakProšlogodišnja statistika – 38 ovisnika o opijatima i 7 novootkrivenih