Mještani i čelnici općine Vrbje današnjom su (četvrtak, 16. kolovoza) svečanom proslavom Dana općine i blagdana Rokova, pokazali kako unatoč prijedlozima o ukidanju malih, nerentabilnih jedinica lokalne samouprave, Slavonija postoji i opstoji upravo radi takvih područja.

Unatoč skromnom općinskom proračunu i globalnoj recesiji, općina Vrbje je, na čelu s iznimno mladim načelnikom, u potpunosti opravdala svoje postojanje, ali se i zahvaljujući kontinuiranom educiranju, okrenula ka novim izvorima financiranja, putem projekata Ministarstava Republike Hrvatske. Kao i u ostalim dijelovima županije, Hrvatske su vode i na području općine Vrbje značajan partner i investitor, a niza projekata ne bi ni bilo bez stalne potpore županijskih čelnika.

Potvrdio je to danas i zamjenik župana, Davor Vlaović, podsjetivši na probleme sa sušom, te rekavši kako svi zajedno moramo pronaći rješenja da poljoprivreda ponovno bude gospodarska grana broj jedan na području Slavonije.Jer, ako ima novca za brodogradnju, rekao je Vlaović, mora ga biti i za poljoprivredu.

Zadovoljan uspjesima je i Igor Jurišić, načelnik općine, koji se, u pozdravnom govoru pohvalio i nizom socijalnih programa realiziranih u protekloj godini, ali i novoosnovanim udrugama, od kojih posebno raduju one koje okupljaju mlade ljude.

Zahvaljujući dobroj suradnji s predstavnicima županije konačno će, rekao je načelnik Jurišić, biti realiziran i dugo čekani projekt ambulante. U ovim trenucima, općina je provela postupak javne nabave i odabrala izvođača, a radovi bi trebali početi krajem aktualnog mjeseca. Osim toga, u  u tijeku su i radovi na obnovi mjesne crkve. Upravo su, stoga, trenuci poput svečane sjednice Općinskog vijeća prilika za rekapitualciju učinjenoga, ali i skromne pohvale, istaknuo je Igor Jurišić.

Sadržaji svečanosti Dana općine počeli su svetom misom, te polaganjem vijenaca na središnjem spomen obilježju u mjestu. Rokovo u Vrbju tradicionalno će biti nastavljeno cjelodnevnim sajmom, čiji su zaštitni znak oduvijek pečeni vol, ali i bogata  ponuda obiteljsko-poljoprivrednih gospodarstava, te kulturno umjetnički program u večernjim satima.

Autor: Simonida Tarbuk/photo: Vanja TutićR

Komentari
Prethodni članakMiran dan, ali i jedna teža prometna nesreća
Sljedeći članakTraže procesuiranje gradonačelnika Vukovića