Grad Nova Gradiška u suradnji s LAG-om Zapadna Slavonija kreću u realizaciju dugoočekivanog poligona za pse u našem gradu. Rezultat je to zajedničke suradnje putem koje su preko natječaja uspjeli osigurati sredstva za izgradnju poligona.
Brigita Dobriković, stručna suradnica u LAG-u Zapadna Slavonija, zadovoljna je odobrenim sredstvima iz fonda „Slagalica“. Grad Nova Gradiška će financirati više od polovice sredstava, dok je ostatak riješen novcem iz fonda. Pošto ukupni iznos premašuje dobivena sredstva, postupno će se još nadograđivati spravama i aktivno javljati na razne projekte.
Dogradonačelnica Ivana Trupina, otkrila nam je lokaciju poligona, koji će biti smješten na samom križanju kod Kauflanda. „Posebnost ovog projekta je u tome što aktivno uključuje i građansku akciju i volonterski rad, uključujući zajednicu u planiranje i izvršavanje projekta“ dodala je zamjenica Trupina.
Sve sprave i oprema koja će se koristiti, rad je lokalnih proizvođača s područja novogradiškog kraja. Tim putem se zatvara cjelokupni krug, u kojem dobivena sredstva ostaju u našem gradu.
Danas s početkom u 15,30 na livadi ispred Kauflanda, pozvani su i dobrodošli svi zainteresirani vlasnici i prijatelji životinja da se pridruže njoj i vrijednim volonterima na livadi kod Kauflanda.
Ovaj projekt podržava i Kinološka udruga Nova Gradiška, koja će aktivno sudjelovati u volonterskim radovima, kako bi naši najdraži četveronoški prijatelji dobili zasluženi prostor.
Aktivnim privlačenjem sredstava iz programa Europske unije i Vlade Republike Hrvatske, Grad Nova Gradiška uspijeva ostvariti većinu zacrtanih projekata, koji kronično nedostaju našem gradu. Uistinu, jedan smo korak više ka „pametnom gradu“ koji će zadovoljavati sve potrebe svojih stanovnika!

no images were found

Komentari
Prethodni članakNatječaj za stipendiranje u Općini Cernik
Sljedeći članakDanas besplatna kazališna predstava za najmlađe mještane Rešetara i okolice