Prema podacima Nastavnog zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije, u zadnja 24 sata na području Brodsko-posavske županije potvrđeno je 12 novih pozitivnih nalaza osoba zaraženih virusom SARS-CoV-2 (potvrđenih PCR uređajem). Broj zaraženih osoba prema prebivalištu (grad/općina): grad Slavonski Brod (6), grad Nova Gradiška (2) te općine Cernik, Podcrkavlje, Rešetari i Sibinj (po 1).

 

Ukupan broj zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 11.857. U tjednu na izmaku potvrđeno je ukupno 117 novih zaraženih osoba na području Brodsko-posavske županije što predstavlja smanjenje u odnosu na prethodni tjedan (193) od 39,4 %. Ovaj je tjedan četvrti uzastopni tjedan s manjim tjednim brojem novih zaraženih osoba. To je dovelo i do značajnog smanjenja incidencije (broja zaraženih osoba na 100.000 stanovnika) pa tako trenutna 7-dnevna incidencija u Brodsko-posavskoj županiji iznosi 84, dok trenutna 14-dnevna incidencija iznosi 223.

 

U zadnja 24 sata preminule su dvije osobe u Općoj bolnici Nova Gradiška (Ž – 1930. i Ž – 1938.). Ukupan broj preminulih osoba od COVID-19 na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 233. Hospitalizirano je ukupno 57 osoba (6 osoba više nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 42 osobe, a u novogradiškoj bolnici 15 osoba. Na respiratorima je 12 hospitaliziranih osoba (3 osobe manje nego prethodni dan) od čega u slavonskobrodskoj bolnici 8 osoba, a u novogradiškoj bolnici 4 osobe. Pod mjerom samoizolacije trenutno se na području Brodsko-posavske županije nalazi ukupno 505 osoba (60 osoba manje nego prethodni dan).

 

Komentari
Prethodni članakPotez za pet: Novoizabrani načelnik Šmit sam skida svoje plakate
Sljedeći članak„Zaposlena žena za aktivnu zajednicu“ – podjela paketa u sklopu projekta