U dvorani Međunarodnog nanbudo centra “Heiwa” u Samoboru održan je Međunarodni nanbudo seminar, a u organizaciji Hrvatskog Keiraku centra koji okuplja desetak nanbudo klubova iz Hrvatske. Seminar, na kojem su sudjelovali i članovi Nanbudo kluba “Slavonija” iz Okučana, vodio je kreator ove vrhunske borilačke vještine Doshu-Soke Joshinao Nanbua

Seminar je ove godine otvorio izaslanik predsjednika Republike Hrvatske g.Ive Josipovića, a kojom prigodom je Joshinao Nanbu predsjedniku dodijelio majstorsko zvanje. Na seminaru je sudjelovalo više od 100 nandbudaša iz Hrvatske, BiH, Slovenije, Mađarske, Italije, Švicarske, Španjolske, kao i gosti iz Kameruna.

 

Treninzi su se održavali kroz 3 dana u jutarnjim i poslijepodnevnim satima podijeljeni na treninge za niže i majstorske pojase. Na samom početku seminara, u petak 14. prosinca u 19 sati, pod vodstvom Doshu-Soke Joshinao Nanbua održana je ceremonija dodjele viših zvanja za istaknute pojedince u nanbudou. Tom prilikom se između nekoliko stranih članova našla i Edija Redžić, aktualna svjetska i europska prvakinja u nanbudou, te trenerica i voditeljica Nanbudo kluba “Marija Bistrica” (sestra trenera i voditelja okučanskog kluba Zlatka Redžića) kojoj je dodijeljeno majstorsko zvanje crni pojas 6. dan s čime je postala i najmlađa nositeljica tog stupnja na svijetu.

 

Na seminaru je ove godine sudjelovalo i 5 članova Nanbudo kluba “Slavonija” iz Okučana, Ana Čabraja, Gabriela Redžić, Mislav Jakovljević, Josip Crnković i Zlatko Redžić, trener i voditelj kluba. Svi sudionici su imali prigodu tri dana učiti i usvajati nove vrhunske tehnike kao i slušati predavanje Doshua o zdravom stilu života.
Sljedeći seminar ovakvog karaktera je planiran u Mađarskoj u veljači 2013. odine, a prije toga u organizaciji Nanbudo kluba “Slavonija” i Hrvatskog Keiraku centra u Okučanima i to po peti put 12. siječnja 2013. godine.

Autor: Nikola Knežević/photo: Zlatko Redžić

Komentari
Prethodni članakUgostitelji u Novu godinu s gorkim okusom u ustima
Sljedeći članakOdjeci Gimnazije Nova Gradiška na provedbu zdravstvenog odgoja