Milorad Oršulić – Mican 11. veljače započeo je hodočasničko pješačenje Fatimu, jedno od najvažnijih Marijanskih svetišta Rimokatoličke crkve. 3000 kilometara dug put, na kojemu je izmolio tisuću krunica, uspješno je okončao 13. svibnja dolaskom na ciljno odredište.

Milorad Oršlić – Mican javio se iz Fatime i zahvaljuje se svim prijateljima i sumještanima koji su ga bodrili i vjerovali u njega jer mu je to bila dodatna motivacija da uz vjeru i Boga izdrži i prevali ovaj dug put.

U Fatimi će sudjelovati u misnom slavlju kojega će predvoditi Papa Franjo, a potom će se zaputit u Lourdes gdje će dočekati pripadnike Hrvatske vojske koji također sudjeluju u svome jubilarnom 25-om hodočašću.

– Moj hodočasnički put je završen dolaskom u Fatimu odakle Vam šaljem obilje blagoslova trojedinog Boga i Majke Božje Gospe Fatimske. Zahvaljujem se na svakoj, pa i najmanjoj pomoći na mom tromjesečnom hodočašću, tako da sam bez poteškoća došao do željenog cilja prešavši oko 3.000 kilometara. Dobri Bog i Gospa Fatimska uzvratili Vam stostruko. Mir i svako dobro želi Vam i u Kristu grli i ljubi vaš Mican. – riječi su Milorada Orčulića – Micana.

Komentari
Prethodni članakDavorac velečasni Mladen Štivin – vrijedni čuvar tradicije
Sljedeći članakFolklorni susreti Cernik FOTO galerija