Posebno izdanje “Novogradiškog tjednika” bilo je posvećeno događanjima na širem novogradiškom području u 2012.godini. Kako čitatelji portala ne bi bili zakinuti s ovim zanimljivim rezimeom najvažnijih događaja godine koja nam je na izmaku, prenosimo specijalno izdanje “Novogradiškog tjednika” u cijelosti.

Da kojim slučajem u tražilicu sveznajućeg Google-a, onako bez reda i plana, upišete “Nova Gradiška 2012.” pred vama će se između ostaloga pojaviti sljedeći naslovi: “maskirani razbojnici opljačkali benzinsku postaju”, “gradonačelnik Nove Gradiške uzbunio SDP-ove redove”, “afera za aferom u Novoj Gradiški – u središtu gradonačelnik Josip Vuković”, “grad pod nadzorom Ministarstva uprave”, “dok policija istražuje prepucavanje među liječnicima, životi pacijenata novogradiške bolnice ugroženi” itd. Da smo nekim čudom dostojanstvena, stara i samopouzdana nacija poput Engleza, znali bi se našaliti na vlastiti račun. Obzirom na prošlogodišnju medijsku eksponiranost jedinog nam Grada, mogli bi se povesti za čuvenom PR mantrom koja kaže kako je i loša reklama – reklama, te ispratiti godinu uz podsjetnik na događaje koji su nas prethodnih 12 mjeseci zabrinjavali, okupirali, ponekad zabavljali, ali i šokirali.

Inače, spomenuti “Novogradiški tjednik”, posljednji u ovoj godini, 49. po redu, jedna je od onih emisija koju je Vijeće za elektroničke medije na ovogodišnjem natječaju za poticanje pluralizma i raznovrsnosti el. medija prepoznalo kao jednu od najkvalitetnijih na lokalnim radio postajama, prošle nedjelje je izgledao upravo onako kako informativne godišnje preglede rade sve velike medijske kuće. Prenosimo ga u cijelosti. Stoga, slijedi podsjećanje na događaje koji su nam kreirali lokalnu svakodnevicu prethodnih 365 dana.

Rijetki primjeri dobrog gospodarstva na novogradiškom području

Politički turbulentna, novinarski zanimljiva i zaposlena, egzistencijalno izazovna, financijski zahtjevna, mentalno depresivna, nacionalno statistikom obilježena, ali i velikim pobjedama zaokružena – sve je to bila 2012. godina. Godina u kojoj smo, na sreću, za malo izbjegli najavljeni smak svijeta. Izvjesni proroci tvrde kako su one parne godine, za razliku od neparnih u kakvu ulazimo, daleko teže, dok analitičari tvrde da ćemo teškoće i probleme tek upoznati.  Ipak, kako ne bi bili oni novinari koji radi slušanosti/čitanosti i senzacionalizma zanemaruju pozitvne vijesti, počinjemo s onim dobrim što je obilježilo godinu.

Autor: Simonida Tarbuk/photo: arhiva

Komentari
Prethodni članak164. godina u životu grada i 2012. u životu nas prošlost – vs sadašnjost
Sljedeći članakNovogodišnji običaji tragom globusa