Nešto više od mjesec dana smo pisali o požeškom zetu i boksaču Mark de Moriuoženjenom za Požežanku Milijanu de Mori kako će boksati 16.01.16 u Londonu, protivnekadašnjeg svjetskog prvaka Britanca Davida Hayea i pobjedi li li otvara mu se mogućnost kao izazivača protiv aktualnog svjetskog prvaka u teškoj kategoriji.

Mark je 2013. godine upravo u Požegi u Grabriku osvojio WBU pojas svjetskog prvaka protiv Adnana Buharalije. Požežanin Nail Mahmutović i prijatelj Marka de Moria došao je na idejuda se taj meč održi u Požegi iako je znao da se ta borba jedino može održati u Njemačkoj, Americi ili Engleskoj.

Nail je otišao kod tadašnjeg gradonačelnika Zdravka Ronka rekao mu o čemu se radi, a on je bez razmišljanja dao “zeleno svijetlo” za organiziranje i održavanje borbe za svjetsku titulu po WBU verziji između Marka i Adnana. Marku de Moriu tada je jedina kontakt osoba bio Nail koji se založio i uz pomoć Zdravka Ronka ishodio sve potrebne dokumente i dozvole kako bise meč održao.

Kako su prikupili svu potrebnu dokumentaciju i dobili dvoranu Grabrik od grada Požege za održavanje meča, nedostajao je ring kojega je tadašnji gradonačelnik Zdravko Ronko je za tuprigodu i nabavio te ga i poklonio požeškom boksačkom klubu “Graciano”.

Tri godine poslije Mark je svoju titulu svjetskog prvaka po WBU verziji osvojenu  u Požegi ima priliku obraniti u Australiji, pobjedi li Hayea doći do borbe protiv aktualnog  svjetskog prvaka koji će se znati u petom mjesecu nakon uzvratne borbe između Tyson Furya i Vladimira Klička.
U videu prikazujemo dio te povijesne borbe za Mark de Morija i grad Požegu koji je tada bio dio svjetskog boksa.  Izvor:Zdravko Ronko


 

 

 

Komentari
Prethodni članak“Zimsko Antunovo” u Starom Petrovom Selu
Sljedeći članakBrođanin i Novokapelčanin uhvaćeni zajedno u krađi