Dobrovoljno vatrogasno društvo Nova Gradiška danas je bilo domaćin 11. Županijskog vatrogasnog natjecanja djece i mladeži. Na gradskom stadionu NK ” Sloge” okupili su se voditelji 32 ekipe djece i mladeži s čak 320 sudionika ovog događaja. Djeca su se natjecala u vježbi s brenatačama, a mladež u vježbi s preprekama, te štafeti.

Natjecanje su posjetili gosti: kontrolor natjecanja Hrvatske vatrogasne zajednice Stjepan Jurman, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko – posavske županije Stjepan Bošnjaković,  predsjednik Vatrogasne zajednice Brodsko – posavske županije Milan Šulter, zapovijednik Vatrogasne zajednice Brodsko – posavske županije Stjepan Županić, predsjednik Savjeta vatrogasne mladeži Brodsko – posavske županije Željko Stević.

Čast službenog otvorenja 11. Županijskog vatrogasnog natjecanja djece i mladeži pripala je  pročelniku Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko – posavske županije  Stjepanu Bošnjakoviću. Čestitao je organizatorima ovog natjecanja na uspješnosti u radu. Bošnjaković je posebno pozdravio svu djecu i mladež natjecatelje, te izrazio nadu da će u budućnosti nastaviti bavljenje časnim pozivom vatrogasaca.

Prema riječima predsjednika Vatrogasne zajednice  Brodsko – posavske županije Milana Šultera, dosadašnja iskustva s ovakvih natjecanja su pozitivna. Djeca i mladež dolazi iz cijele Županije, a zadovoljni su ukupnim brojem djece i mladih koji su se uključili u udruženja vatrogasaca. Šulter je pohvalio novogradiški DVD, a također i dugogodišnju suradnju.

Pobjednici ovog natjecanja imat će priliku nastaviti dalje borbu za pobjedu na državnoj razini. Državno vatrogasno natjecanje djece i mladeži održat će se sredinom mjeseca rujna ove godine u Puli.

(Rezultate natjecanja poslušajte u ponedjeljak na Radiju Nova Gradiška u 14.00 sati .)

no images were found

Komentari
Prethodni članakKako bi ljudi izgledali da su evoluirali od drugih životinja
Sljedeći članakSedmaši iz Broda i Gradiške nedovoljno aktivni