U Davoru su u petak 03. kolovoza 2012. godine počele 11. po redu Ribarske večeri. Ova manifestacija je postala redovna u kalendaru mnogih s našeg područja i događaj koji jednostavno morate posjetiti.

Prva večer ove tradicionalne manifestacije u Davoru obilježena je nastupom KUD-a “Sloga” iz Draža koji su predstavili tradicionalne običaje, pjesme i plesoce baranjskog kraja. Tako da je to ujedno bila i baranjska večer u slavonskom mjestu.

Tijekom večeri nastupili su davorski tamburaški članovi TS “Satir” i TS “Lađari” koji su doslovno rasplesali publika koja se i ove godine “uhvatila” u kolo.

bogata gastronomska ponuda je glavno obilježje ribarskih večeri u Davoru. Šaran na rašljama, pečena riba, fiš paprikaš i još puno toga bilo je u ponudi svim posjetiteljikma i to po vrlo prihvatljivim cijenama. Svake godine u Davoru se pojede prema prosjeku 2,5-3 tone ribe. Glavni “krivci” za Ribarske večeri i ove godine bili su članovi KUD-a “Matija Antun Relković” i Športske ribolovne udruge “Sava”.

Ove godine prostor za Ribarske večeri je i proširen, a bila je tu i bogata ponuda proizvoda raznih gospodarstava s našeg područja. Mogli ste kupiti razne proizvode od zlatoveza, drveta, lavande, kupina, reklje, šešire itd.

Ovogodišnju manifestaciju obilježio je i izravan prijenos u programu Radija Nova Gradiška, tako da se ime Davor moglo čuti u cijelom svijetu.

 

Večer sa Ribarske večeri u Davoru privode kraju, a sve goste će zabavljati legendarni Krunoslav Kićo Slabinac. Stoga, dođite svi i večeras u Davor!

Autor: Nikola Knežević

Komentari