I ove godine Državna uprava za zaštitu i spašavanje provodi natječaj za izradu likovnih, literarnih i foto radova djece i mladih predškolskog, osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta, te djece i mladih s posebnim obrazovnim potrebama iz Republike Hrvatske za školsku 2015./2016. godinu, na temu katastrofa i snaga sustava civilne zaštite.

S ciljem podizanja svijesti o postojanju prijetnji od prirodnih i tehničko-tehnoloških katastrofa, Državna uprava za zaštitu i spašavanje pokreće aktivnosti kojima se djeca i mladi informiraju i educiraju o mogućim prijetnjama od katastrofa te sustavu civilne zaštite u Republici Hrvatskoj.

Natječaj traje do 26. veljače 2016. godine, a pravo na sudjelovanja imaju svi polaznici odgojno-obrazovnih ustanova na području Republike Hrvatske.
Radovi tematski moraju biti vezani uz:
prirodne katastrofe
tehničko-tehnološke katastrofe
snage sustava civilne zaštite
žurne službe
Natječaj se objavljuje u osam kategorija:
likovni radovi djece starije predškolske dobi,
likovni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,
literarni radovi učenika od I. do IV. razreda osnovne škole,
likovni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,
literarni radovi učenika od V. do VIII. razreda osnovne škole,
foto radovi učenika srednjih škola,
literarni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama,
likovni radovi učenika s posebnim obrazovnim potrebama.
Nagrade će biti dodjeljenje na državnoj razini, za prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji posebno, a čine ih pismena priznanja i materijalne nagrade u vrijednosti:
– za prvo mjesto 1 000 kuna,
– za drugo mjesto 700 kuna,
– za treće mjesto 500 kuna.
Pismena priznanja dodjeljuju se i za osvojena prva tri najbolja rada u svakoj kategoriji na županijskoj razini, i to dobitnicima i mentorima.

Adrese područnih ureda, na koje je potrebno poslati radove s ispunjenim prijavnicama, nalaze se na internetskoj stranici Državne uprave za zaštitu i spašavanje duzs.hr.

Za sve dodatne informacije obratite se u mjesno nadležni područni ured za zaštitu i spašavanje ili na e-mail: [email protected].

 

Foto: Ilustracija.

Komentari
Prethodni članakProdajem svinje težine 100 kg, autoprikolicu, trofazni cirkular, kompresor, drveni prozor s roletnama. 035/367-266
Sljedeći članakProdajem pečenice težine 30 kg. 035/345-435