– Za razliku od drugih koji su u poziciji da sada i svojim javnim nastupima i nekakvim populističkim aktivnostima pokušavaju osvojiti očito samo glasove građana, a mislim da su u pitanju vrlo suptilne stvari. Pokušavam danas u susretu s ljudima poslati poruku da sam zajedno sa svoji timom zaista znanjem i srcem kako to i živim cijeli svoj život u Novoj Gradiški. Ne radim populistički promidžbu svoje stranke ni sebe osobno. – rječi su Ljiljane Lukačević

Kandidatkinja Go HDZ-a, Go Hsp-a i Nezavisne liste “Snaga Slavonije i Baranje” Ljiljana Lukačević danas se, zajedno sa svojim stranačkim kolegama, družila sa građanima individualno predstavljajući svoj program. Mnogi građani su joj srdačno pristupili i posjetili štand na kojemu su se dijelili propagandni materijali i letci sa programom.

O razlozima zašto se kandidirala za funkciju gradonačelnika Nove Gradiške i što poručuje građanima govori u izjavi Liljana Lukačević.

– Danas smo izašli na gradski korzo na susret ljudima prije svega. Kandidatkinja sam za gradonačelnicu našeg grada, nositeljica liste za Gradsko vijeće i meni je ovo poticaj da podsjetim ljude da sam ovdje s njima i na sve godine svog profesionalnog života u našem gradu.

Mene je osobno 1991. godina, odmah sa povratka sa fakulteta na posao na posao u Dom zdravlja, dovela u Novu Gradišku za vrijeme Domovinskog rata. Kada se dogodi taj spoj da čovjek i grad zajedno rat dožive onda nekako ostanu na jedan poseban način povezani. Ono što pokušavam danas u susretu s ljudima je zapravo poslati poruku da sam zajedno sa svoji timom zaista znanjem i srcem kako to i živim cijeli svoj život u Novoj Gradiški.

Moji kontakti sa našim sugrađanima nisu od jučer. Ne radim populistički promidžbu svoje stranke ni sebe osobno. Prisutna sam među ljudima svo ovo vrijeme na razne načine i u braniteljskoj populaciji, i među obiteljima poginulih branitelja, i među djecom i mladima. Dakle, u svim ustanovama i udrugama našeg grada i to je zapravo moja kampanja.

Meni nije žao što kampanja traje službeno svega dva tjedna jer sam stava da čovjek kada se pozicionira kao kandidat za gradonačelnika svoju kampanju radi cijeli život. Smatram da sam definitivno glasove svojih sugrađana zasigurno ili dobila ili ne dobila za svo ovo vrijeme svoga života rada u našem gradu.

U pitanju je kontinuitet i rada i predanosti i gradu i ljudima. Ja sam u ovu kampanju doslovno ušla svim svojim znanjem i iskustvom u rješavanju problema i izazova. Sa iskustvom u osluškivanju potreba naših sugrađana i problema našeg grada.

Mislim da je ovo, kada su u pitanju lokalni izbori, jedan povijesni trenutak za grad Novu Gradišku jer se prvi puta pojavljuje kandidatkinja za gradonačelnicu. Treba puno hrabrosti za takvu poziciju. Inače sam hrabra žena koja je spremna suočavati se sa životnim izazovima i to sam već dokazala, tako da sam uistinu spremna postati prva novogradiška gradonačelnica.

Što Mr. Ljiljana Lukačević misli o kampanji drugih kandidata i opcija.

– Ne bih puno komentirala načine kako drugi prezentiraju sebe osobno kao kandidati i kao nositelji svojih lista za Gradsko vijeće. Mislim da smo drugačiji, i ja osobno kao kandidatkinja za gradonačelnicu i nositeljica liste jer vraćam se ponovno na onu misao, dakle, koristimo ove dane da bismo maksimalno bili u susretu sa ljudima i podsjećali ih na sve ono što smo zajedno učinili kroz ovih 25 godina.

Za razliku od drugih koji su u poziciji da sada i svojim javnim nastupima i nekakvim populističkim aktivnostima zapravo pokušavaju osvojiti očito ne samo glasove nego i srca ljudi, a mislim da su u pitanju vrlo suptilne stvari.

Ja uistinu ulazim sa poštovanjem prema svojim sugrađanima i prema biračima i zaista ne zloupotrebljavam ovu situaciju jer smo izgradili međusobni odnos poštovanja, pa rekla bih i ljubavi, poznanstava i prijateljstava i to iznimno poštujem tako da neću ovih dana držati obećanja koja neću moći ispuniti.

Neću obećavati ono što realno gradski proračun neće moći trpiti i realizirati. Dakle, neću se pretvarati da imam čarobni štapić za rješavanje svih problema ovog grada, ali odgovorno, razumno i realno, sposobno i s iskustvom tvrdim kako sam ja sve ove godine bila uz svoje građane i za njih tako s povjerenje 21. ovog mjeseca mogu izaći na biračka mjesta i biti uz mene.

1

2

3

4

5

6

Komentari
Prethodni članakPomozite Mateu, potrebna mu je samo još jedna terapija
Sljedeći članakU Brodsko posavsku županiju uložit će se oko 10,5 milijuna kuna za poticanje razvoja komunalnog gospodarstva