U sklopu eTwinning projekata učenici 1. i 3. razreda OŠ “Vladimir Nazor” i učenici PŠ Laze obilježili su 100. dan u školi, odnosno 100. dan škole. 

Učenici 1. razreda u projektu su sudjelovali  prvi put i svi su izrazili želju za sudjelovanjem i iduće godine. Bez obzira što još nisu učili broj 100 lako su  povezali zadatke s događajima iz svakodnevnog života. Aktivnosti su  proveli kroz četiri školska sata. Na satu Matematike su zbrajali i oduzimali, na satu hrvatskog jezika slagali 100 puzzli Crvenkapice i u 100 sekundi su morali napisati što više riječi naučenim slovima. Na satu Glazbene kulture pjevali su himnu 100. dana škole. Između svih aktivnosti provodili su i rekreativne stanke, 10×10 vježbi za razgibavanje. Na kraju su u mobilnoj aplikaciji stvorili i svoje “zgodno” lice u starosti i nacrtali ga u novčanici od 100 €. S učenicima 3. razreda su “napravili” brojku 100 u holu škole.

Učenici 3. razreda su dan započeli himnom 100. dana škole. Sve svoje zadatke su povezali s lektirom “Vlak u snijegu”. Pisali su priču “Vlak u snijegu”  u 100 riječi, računali koliko im namirnica treba da bi ispekli tortu za zadrugare, određivali desetljeće, stoljeće i tisućljeće za godine važne za roman i romanopisca Matu Lovraka. Crtali su Ljubana, Dragu i Peru kao stogodišnjake.

Na kraju su svi učenici dobili diplome za uspješno odrađene zadatke. 

100.dan škole u Područnoj školi Laze

I ove smo godine obilježili 100. dan škole u sklopu eTwinning projekta 100.dan škole udruge Zvono 2023.

Projektne aktivnosti proveli smo kroz tri nastavna sata: Hrvatski jezik, Sat razrednika i Likovna kultura.

Učenici 2. i 3.razreda su pisali priču od 100 riječi, a učenici 1.razreda su napisali 100 riječi slovima koja su naučili. Svatko je imao zadatak napraviti svoj projekt i prikazati broj 100 na malo drugačiji način – tako smo učionicu ukrasili sa stablom od 100 kovanica hrvatskih kuna, 100 medenjaka, 100 kišobrana, 100 bombona, 100 pompona, 100 lijepih i pozitivnih riječi, 100 tratinčica, 100 pingvina. Učenici su predstavljali svoje projekte. Crtali su sebe kao stogodišnjake, pisali poruke mladima. Preko zadanog filtera vidjeli su kako bi mogli izgledati u budućnosti. Nekima se to jako svidjelo, nekima baš i ne.

Kroz mnogo aktivnosti , izradom medalje i podjelom diploma 100 dana pametniji i mudriji proveli smo 100. dan škole u veselju i želji da nam je svaki dan u školi baš ovakav.

Učiteljica Jelena Bradašić  i učenici 1., 2. i 3. razreda

 

Komentari
Prethodni članakPopularni Goran Vinčić dolazi u novogradiški Dom kulture
Sljedeći članakTražiš posao?! Evo što se nudi na području županije..