Od 29. rujna do 02. listopada na Zagrebačkom se velesajmu održavaju tri sajamske manifestacije na temu zdravog življenja (Organica, Mystic i APItera) te Sajam IZVOR – Sajam županija, izvornih proizvoda, običaja i manifestacija koji je organiziran na poticaj i u suradnji s Hrvatskom zajednicom županija.

U organizaciji Upravnog odjela za gospodarstvo Brodsko-posavske županije, na 1. Sajmu županija IZVOR svoje je proizvode predstavilo i desetak izlagača iz Brodsko-posavske županije (OPG-i, obrti i udruge).

Sukladno temi sajma, predstavljeni su tradicionalni slavonski proizvodi poput suhomesnatih proizvoda, sireva, domaćih kolača, meda, zimnice, pekmeza, domaćih tjestenina s vrganjima i ljekovitim biljem, a tu su bili i poznati stupnički zlatovezi i rukotvorine. Također, svoj program, mogućnosti i potencijale predstavio je i Biotech – Regionalni biotehnološki centar Brodsko-posavske županije. Svim je izlagačima Brodsko-posavska županija financirala kompletan izložbeni prostor i svu potrebnu infrastrukturu na štandu.

U nazočnosti nekoliko ministara, župana i njihovih zamjenika te drugih državnih dužnosnika, sajamske manifeastacije otvorio je zagrebački gradonačelnik Milan Bandić, dok je sve nazočne u ime Hrvatske zajednice županija pozdravio sisačko-moslavački župan Ivo Žinić. Nakon otvorenja održan je Gospodarski forum na temu „Potreba jačanja domaće proizvodnje”, a tijekom četiri sajamska dana bit će upriličeni i brojni paneli, okrugli stolovi i stručna predavanja.

Štand Brodsko-posavske županije obišli su i posjetili brojni državni dužnosnici poput ministra graditeljstva i prostornog uređenja Lovre Kuščevića, zatim zamjenik i pomoćnik ministra poljoprivredeTugomir Majdak i Zdravko Barač, predsjednik Hrvatske obrtničke komore Dragutin Ranogajec i drugi, a domaćini su im bili zamjenica župana Dunja Magaš i pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvoStjepan Bošnjaković.

Izvor: sbplus

Komentari
Prethodni članakUništavanje mina na području Bobara i Ivanovca
Sljedeći članakDunja Magaš izabrana za člana Doma regija Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Vijeća Europe