Industrijski park Nova Gradiška 15. srpnja su posjetili Voditelj Centra umjetne inteligenciju Lipik, Dejan Iličić i direktor Lipičke razvojne agencije LIRA, Darijan Husko.

Tim IPNG-a pokazao je gostima iz Lipika novogradišku Industrijsku zonu, novonabavljeni CNC obradni centar s robotskom rukom, upoznati su s onim što rade stanari Poduzetničkog inkubatora. Hladni Val doo, IMPAL, SIXTH BITH, MotionPlay i CEKOM za napredno inženjerstvo .

Dejan Iličić je održao prezentaciju o Centru umjetne inteligencije Lipik koji je zainteresirao više od 1000 mladih diljem Hrvatske za pohađanjem obuke programera umjetne inteligencije u Lipiku te u samo godinu dana rezultirao osnivanjem 20-ak start-upova iz područja umjetne inteligencije.

Adam Đanić, direktor Centra kompetencija za napredno inženjerstvo Nova Gradiška je predstavio projekt CEKOMA, istaknuo da je objekt u izgradnji, visokotehnološka oprema u fazi nabave, a projektne aktivnosti u tijeku.

S obzirom na to da IPNG ima iskustvo u edukacijama iz područja CNC obrade metale i robotike, a CEKOM će biti najveći istraživačko-razvojni centar na ovim područjima, svakako vidimo mogućnost suradnje s Centar umjetne inteligencije Lipik i LIRA – Lipička razvojna i turistička agencija – ističu u novogradiškom Industrijskom parku.

Izvor: Industrijski park Nova Gradiška

 

Komentari
Prethodni članakKUD “Drežnik” snimio nosač zvuka, u tijeku pripreme za Smotru folklora “Kolo na medanu”
Sljedeći članakPobjegnite od ljetnih vrućina uz pomoć zaloga zlata