Hrvatska muška rukometna reprezentacija gluhih osvojila je zlatnu medalju na 24. olimpijskim igrama gluhih u brazilskom Caixas do Sulu nakon što je u finalu svladala Njemačku sa 32-21. Bošnjak je s 10 golova predvodio reprezentaciju Hrvatske, a pridružili su mu se Glumac sa šest i Ilija Perak i Lušić sa četiri. Njemačka je na kraju bila vrlo zadovoljna drugim mjestom dok je Srbija osvojila treće mjesto.

Za naše gluhe rukometaše ovo je peto olimpijsko zlato, a usto imaju i jedno srebro te dvije bronce s olimpijskih igara. Ukupno im je ovo 17. odličje s velikih natjecanja, jer imaju i sedam europskih (pet zlata, po jedno srebro i broncu) te dvije svjetske medalje, obje zlatne. Hrvatska je u Caixas do Sulu osvojila ukupno četiri medalje, tri zlata i jedno srebro.

Za rukometnu reprezentaciju gluhih igra i Novogradiščanin Leonardo Vučak koji radi u Zagrebu kao dentalni tehničar i trenira u RK “Silente”. Prošle godine rukometaši su osvojili prvo mjesto na europskom prvenstvu gluhih u rukometu. Ove godine su sudjelovali na olimpijskim igrama gluhih 1.5. do 15.5. u Brazilu te došli do finala igrom protiv Njemačke 32:21 i osvojili prvo mjesto.

Foto: FB

Komentari
Prethodni članakKino nova Gradiška prikazuje: Odvažna Iva i skriveno blago Malograda
Sljedeći članakHPD „Graničar” ove je subote domaćin Smotre pjevačkih zborova