I ove godine Zlatni narodni vez nadmašio je samog sebe. Od samog početka pa sve do himne Narodnog veza, svima dobro poznatih stihova Puce Pintarića “Ulice Gradiške Nove” izvođači, publika i organizatori uživali su u dobroj atmosferi, brisali suze izazvane smijehom, pjevali i zabavljali se.  

Dvosatni program Zlatnog narodnog veza povodom jubilarnih petnaest godina emitiranja ove emisije u eteru Domaćeg radija Nova Gradiška otvorio je još od prošle godine poznati uigrani voditeljski trio:  Milan Vidošić ponovno u ulozi Ota Prca, te Đurđa Siladi i Zvonimir Ivanišević kao bračni par Čavrndija

Za dobar uvod u kulturno umjetničkog program ove godine zaslužni su bili dečki iz kvarteta Keko, Kemo, Vatro i Dado kako bi obradama svima poznatih hitova pozdravili i zagrijali mnogobrojnu publiku. Da, da i ove godine tražilo se mjesto više u dvorani Učilišta Relković. 

Uslijedila je izmjena skečeva veselih voditelja ispunjena satirom na društvenu i gospodarsku situaciju današnjice i nekadašnjice s nastupima brojnih izvođača dobro poznatih ljubiteljima Narodnoga veza. 

Tamburaški sastavi “Merak” i “Tkanica” ponovno su raspjevali dvoranu s hitovima tradicionalne tamburaške, ali i moderne glazbe, a dobru atmosferu na nivo više podigli su dečki iz “Jocker benda” rasplesavši, ne samo publiku, nego i voditelje i organizatore. 

 HKUU “Trenk” Nova Gradiška i ove godine bila je dragi gost programa Zlatnog narodnog veza. Red pjesme, red glume, kao i obično priuštili su znatiželjnoj publici. “Izbor za Miss” (na malo drugačiji  način) bila je predstava kojom se prezentirala Glumačka skupina HKUU “Trenk”, dok se pjevačka skupina ovoga KUD-a držala tradicije i veselih bećaraca.

Razigranim tradicionalnim pjesmama koje su izazivale osmijehe na licima novogradiške publike, ali i svih putnika namjernika u Dom kulture, sinoć se predstavila i pjevačka skupina “Pet plus”

Šećer na kraju, veliki finiš, šlag na torti ili kako bi se još nazvalo odličan završetak dvosatnog druženja izvođača, organizatora i publike upriličio je Tamburaški sastav “Satir” počastivši sve svojim autorskim pjesmama koje pozna i mlado i staro.

Odjava ovogodišnjeg Zlatnog narodnog veza tradicionalno je bila pjesma “Ulice Gradiške Nove” koju su otpjevali svi sudionici programa zajedno s publikom.

Narodni vez tradicionalna je emisija Radija Nova Gradiška, od prošle godine emitira se u novom terminu nedjeljom od 17.00 do 19.00 sati. Emisija je emitirana uživo iz studija uz vrhunske voditelje i zabavljače, a slušatelji mogu sudjelovati putem telefona ili društvenih mreža. 

Djelatnici Radija Nova Gradiška zahvaljuju svim sudionicima programa, posjetiteljima, slušateljima, sponzorima, pokroviteljima, poslovnim suradnicima i prijateljima na suradnji, sudjelovanju i uživanju u još jednom Zlatnom narodnom vezu. Pozdrav od ekipe Domaćeg radija- Radija Nova Gradiška u sastavu:  Bernard Kumić-Berny,  Sanja Bukvić, Tamara Magdić, Lora Jurišić, Danijel Ciprić, Božica Knežević, te Rajko Aleksić, Đurđa Siladi i direktor Željko Siladi

Domaći radio- Radio Nova Gradiška, 51 godina tradicije, 51 godina s Vama! Hvala Vam za sve, vidimo se dogodine, ako ne i prije! 

Komentari
Prethodni članakPo prvi puta u Drežniku: Sutra „Dječje kolo na medanu”
Sljedeći članakPolicija utvrdila krivotvorene diplome u školama u Novoj Gradiški i Slavonskom Brodu