Suradnja i prijateljstvo Društva „Naša djeca“ Kanfanar i Rešetari nastavlja se i dalje, po 6. put za redom uspješno je organiziran i realiziran Zimski kamp djece iz općine Kanfanar. Realizaciju kampa omogućile su općine Rešetari, Kanfanar i Cernik.
U nedjelju 7.1.2018. članice Društva „Naša djeca“ Rešetari, načelnik općine Zlatko Aga i predsjednica Općinskog vijeća Milka Perković dočekali su goste iz Kanfanara u Cerničkoj Šagovini. Dok su se djeca smještala u sobe, voditelji kampa dogovarali su plan provedbe još jednog Zimskog kampa.
Već u ponedjeljak krenuli smo s provedbom mnogobrojnih aktivnosti i izleta.
Ponedjeljak je bio rezerviran za obilazak bližih destinacija te smo tako naše drage goste odveli do Davora na upoznavanje ovog lijepog slavonskog sela, šetnju uz rijeku Savu i posjet Vodovodu Davor. Po povratku iz Davora stali smo u Lazama kako bi se djeca fotografirala kraj tenka kao uvertira za posjet Domu branitelja u Novoj Gradišci i razgledavanje izložbe o Domovinskom ratu.
Drugi dan bio je rezerviran za posjet Lipiku, Državnoj ergeli Lipik i Toplicama Lipik gdje su djeca provela zanimljivo poslijepodne.
U srijedu je uslijedio izlet u Dvorce Slavonije. Posjetili smo grad Našice, upoznali se sa životom grofova Pejačević i prve hrvatske skladateljice Dore Pejačević. Neizostavan je bio i posjet Poučnom parku (ZOO) Bizik u Markovcu Našičkom. Put smo nastavili prema Bizovačkim toplicama i izletnički dan završili kupajući se.
Četvrtak je bio rezerviran za dolazak u Rešetare, posjet Načelniku, Općini i vožnji konjima u starinskim slavonskim kolima. Sreći i zadovoljstvu nije bilo kraja, djeca su uživala u vožnji po Rešetarima. Također smo naše goste odveli na razgledavanje Požege, posjetili su Muzej te su uz pratnju vodiča saznali o povijesti i upoznali se s požeškim znamenitostima.
Petak je bio dan za odmor od lutanja po slavonskim mjestima pa su Kanfanarci otišli u laganu šetnju njima već dobro poznatim Korzom u Novoj Gradišci. Večer je bila rezervirana za druženje uz logorsku vatru i miris pečenih kobasica. Razmijenjena su zadovoljstava s obiju strana te je na svojevrstan način proslavljena akcije nazvana Zimski i ljetni kampovi-prijateljstvo Istre i Slavonije za koje je Društvo „Naša djeca“ Kanfanar i Općina Kanfanar-općina prijatelj djece dobili Povelju Naj-akcija 2017.
Po završetku još jednog Zimskog kampa svi smo prepuni predivnih iskustava i pozitivnih emocija te smo uvjereni kako ovakve oblike druženja treba njegovati i što više poticati među djecom.
Članice Društva „Naša djeca“ Rešetari zahvaljuju se svima koji su omogućili provedbu kampa, Općini Rešetari, svim volonterima koji su potpomogli organizaciju, a najveća zahvala našim dragim prijateljima Kanfanarcima na dolasku i predivnim danima druženja u Slavoniji.

Maja Marjanović, predsjednica DND-a Rešetari

no images were found

Komentari