Dobro je činiti dobro, stara je i toliko puta potvrđena izreka. Potvrdila se i jučer vrijednom donacijom naše sugrađanke, gradske vijećnice Marijane Škara Ivković.

Posjetila je Dječji vrtić Nova Gradiška i odlučila im darovati deset radio prijemnika:

– Htjela sam s početkom nove pedagoške godine razveseliti našu djecu i odgojiteljice. Željela sam im učiniti što ljepšim vrtićke dane i donirati im nešto što će im omogućiti lakši boravak u vrtiću. Dobit će ih svaka vrtićka skupina jer kroz igru, pjesmu, ples i veselje najbolje se razvija motorika, druži se i razvijaju vještine. Vjerujem da će ova, simbolična donacija, makar malo, olakšati tetama rad i svima skupa omogućiti ugodniji boravak u vrtiću.

Imam dvoje djece koja idu u vrtić, stoga sam iz perspektive roditelja htjela pomoći. Od samog početka sam se nastojala uključiti u rad vrtića. Kada se otvarao Dječji vrtić „Radost”, nas nekolicina roditelja se organizirala i uručili smo tada jednu donaciju. Svojim primjerom želim potaknuti druge roditelje, naše sugrađane, političke stranke, tvrtke, sve one koji mogu pomoći da to učine . Izuzetno veseli činjenica da je ove godine u vrtić upisano 70-ero djece, znači da radimo na pronatalitetnim mjerama, da nam djeca ne odlaze iz grada. Oni su naša budućnost i u njih trebamo ulagati – s osmijehom kaže Marijana Škara Ivković.

– Želim dodati da sam iznimno zadovoljna radom naših odgojitelja u dječjim vrtićima. Djeci je to drugi dom, a naše tete izuzetno se trude učiniti im njihove vrtićke dane što veselijim i boljim i naučiti ih osnovnim životnim vještinama. Nadam se da će moj simboličan primjer potaknuti druge jer samo zajedništvom možemo učiniti puno toga – dodaje.

– Želim zahvaliti gospođi Marijani jer ovo nije njena prva donacija. Lijepo je čuti da imamo takvih roditelja koji nas prepoznaju, odazivaju se i cijene naš trud i zalaganje. Ponosni smo i sretni što se vidi ono što radimo. Drago mi je da je Marijana zadovoljna mama i nadam se da su ostali roditelji također zadovoljni. Našim mališanima želimo učiniti vrtićke dane što veselijim i bezbrižnijim i omogućiti im cjelovit razvoj – psihofizički, emocionalni, socijalni – kaže Vera Trobić, ravnateljica Dječjeg vrtića Nova Gradiška.

A mališani, ko’ mališani rado su nam “pozirali” i nastavili dalje s onim što im, zasada, najbolje ide…igrom i veselim dječjim smijehom.

 

Komentari
Prethodni članakU Brodsko posavskoj županiji predano više od 300 zahtjeva za izdavanje građevinske dozvole
Sljedeći članakStaro Petrovo Selo: Proslavljen blagdan uz blagoslov kapelice