Nakon sektora zdravstva i socijalne skrbi, utorak je dan D i za sve zaposlene u državnim i javnim službama, ali i za većinu posjetitelja, uz nekoliko iznimaka. Naime, bez predočenja Covid potvrde zaposlenici ne mogu na svoje radno mjesto, a građani ukoliko trebaju nešto obaviti u pojedinim institucijama, isto tako. ​Iako su obvezne Covid potvrde trebale startati od ponedjeljka, uvođenje je pomaknuto na utorak, kako bi se svi na koje se odnosi odluka mogli stići testirati. – piše Media servis

“Osobe koje iz opravdanih razloga ne mogu izvaditi EU digitalnu Covid potvrdu, a posjeduju dovoljnu razinu sigurnosti, tu razinu sigurnosti mogu dokazivati predočenjem odgovarajućeg drugog dokaza.” ​No, ipak ima i izuzetaka. Odluka se ne odnosi na studente, osim ako to njihovo Sveučilište samostalno ne odluči, učenike, na osobe mlađe od 16 godina, osobe koje dovode dijete u vrtić ili školu, nabrajao je Božinović.

Potvrđeno je da će roditelji koji dolaze na roditeljske sastanke također morati imati Covid potvrdu ili biti testirani. Iako je ranije najavljeno da oni neće biti obuhvaćeni mjerom, nove  mjere su ipak drugačije. Roditelji će za dolazak na informacije, roditeljski sastanak ili bilo koji drugi slučaj duljeg zadržavanja u školi, morati imati dokaz o preboljenju, cijepljenju ili negativan test.

 

Komentari
Prethodni članakSloga NG lovi novu pobjedu u 3.HNL – u 1. ŽNL Zapad pada odluka o jesenskom prvaku
Sljedeći članakJacques odao počast Kići Slabincu povodom prve godišnjice smrti legende hrvatske glazbe