Članovi Kulturno umjetničkog društva Vrbje jučer su bili uspješni domaćini, sada već tradicionalne manifestacije, “Rokovo u Vrbju”. Nakon službenog dijela proslave Dana općine i blagdana svetog Roka, u poslijepodnevnim satima organizirana je revija konjskih zaprega i folklorni susret.

Vrbjani su i ovoga puta u goste pozvali kulutrno umjetnička društva novogradiškog kraja. Posjetiteljima su se predstavili članovi Kulturno umjetničkog društva “Drežnik” te izveli pjesme i kola drežljanskog kraja. Kulturno umjetničko društvo “Radinje” Siče izvelo je žetvene običaje svoga mjesta, dok se mlađa i starija skupina Hrvatske kulturno umjetničke udruge “Trenk” iz Nove Gradiške predstavila prigorskim plesovima i pjesmama i plesovima iz Slavonije.

Domaćini, članovi Kulturno umjetničkog društva Vrbje predstavili su se sa dvije sekcije, pjevačkom i dječjom koje su za nastup pripremili Zvonko Šantić i Jelena Bivolčević.

Pozdravne su riječi uputili predsjednica KUD-a Vrbje Marijana Sekulić, načelnik Općine Vrbje Igor Jurišić, dok je “Rokovo u Vrbju” otvorio saborski zastupnik Davor Vlaović.

Smotra folklora “Rokovo” smotra je koja se petu godinu zaredom održava u srcu Vrbja kako bi prije svega sačuvali običaje zavičaja i uputili toplu poruku svakom zavičajnom krugu Lijepe naše i svima onima koji znaju i osjećaju izvornu baštinu i pučku tradiciju svoga zavičaja. Domaćini, članovi KUD-a Vrbje istinski su se potrudili da se i posjetitelji i gosti dobro osjećaju na ovoj manifestaciji, a sve je završeno, dobro poznatim tzv. “trećim poluvremenom”, pučkom feštom, uz dobru gastro ponudu i zabavu do kasnih jutarnjih sati.

no images were found

Komentari
Prethodni članakŽUTO UPOZORENJE: Grmljavine, ali i mogućnost bujičnih poplava
Sljedeći članakOpćina Sibinj daruje bilježnice učenicima