Grad Nova Gradiška od danas je bogatiji za još jednu nekretninu. Naime, Vlada Republike Hrvatske je na današnjoj sjednici donijela odluku o darovanju nekretnina u k.o. Prvča Gradu Novoj Gradiški, u svrhu realizacije druge faze izgradnje poduzetničke zone „Industrijski park Nova Gradiška“.

Tržišna vrijednost nekretnina iz ove Odluke iznosi 11.100.000,00 kuna, prema procjeni trgovačkog društva „Vještak“ d.o.o. za vještačenje i druge usluge iz Zagreba, Iblerov trg 9, revidiranoj od strane Službe za tehničke poslove Ministarstva državne imovine.

U Odluci Vlade stoji kako se nekretnine ove Odluke daruju Gradu Novoj Gradiški pod uvjetom da se isti u svojstvu vjerovnika odrekne svih potraživanja prema Republici Hrvatskoj kao dužniku, koja će se utvrditi na dan potpisivanja ugovora o darovanju prema ovoj Odluci, kao i eventualno kasnije pronađenih potraživanja prema Republici Hrvatskoj koja su nastala do dana potpisivanja Ugovora o darovanju, do visine vrijednosti darovanih nekretnina, na što je Grad Nova Gradiška pristao. 

Za provođenje ove Odluke zadužuje se Ministarstvo državne imovine, a Ugovor o darovanju u ime Vlade Republike Hrvatske potpisat će ministar državne imovine, poručio je premjer Plenković.

Sretan zbog Odluke Vlade RH je gradonačelnik Vinko Grgić, ne samo jer je još jednom pokazao da se zalaganje njegovih suradnika i njega osobno višestruko isplati, nego i djelom odgovorio na često postavljana pitanja gradskih vijećnika na sjednicama Gradskog vijeća kada će Industrijski park ponovno uznapredovati.

– Ovom Odlukom Industrijski park itekako će napredovati, bez da se vuku sredstva iz gradskog proračuna koja ćemo kasnije moći uložiti u neke druge projekte. Za sve velike stvari treba biti uporan, ali i imati strpljenja. Ova Odluka Vlade to potvrđuje – zaključio je zadovoljno Grgić 

 

Komentari