no images were found

Danas je u 16.00 sati održana službena primopredaja vatrogasnog vozila. Vozilo vrijednosti 1. 375. 000, 00 kuna donacija je Vlade Republike Hrvatske novogradiškim vatrogascima.

Početkom ove godine iz Javne vatrogasne postrojbe Nova Gradiška pokrenuta je inicijativa nabavke vatrogasnog vozila. Zapovjednik Siniša Makovičić kontaktirao je Milana Matešu, direktora Vodnogospodarskog odjela Hrvatskih voda za srednju i donju Savu, koji je nesebično, kao i uvijek, odlučio pomoći svom rodnom Gradu.

Ovih dana ukazala se prilika za realizacijom ideje. Naime među brojnim zainteresiranim stranama s područja cijele Republike Hrvatske, od dvadeset i tri raspoloživa vozila, uz pomoć Milana Mateše, jedno je pripalo upravo Novogradiščanima. Mateša je istaknuo kako je “Vlada Republike Hrvatske najvažnija karika u ovoj lijepoj priči, a ponajprije Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina“. Najavio je i vrlo brzo potpisivanje Ugovora o bespovratnim sredstvima za naš kraj, točnije sredstvima za ovaj dio Županije. Nada se kako će naš Grad živnuti zbog višemilijunskih investicija Vlade koje se predviđaju.

Ministar Jakovina službeno je uručio ključeve vatrogasnog vozila Zapovjedniku Makovičiću, a svim vatrogascima je čestitao na dosadašnjem uspješnom radu. Pohvalio je mladu ekipu vatrogasaca, te im poželio što manje intervencija. Posebno je zadovoljan realiziranim projektima kao što je Južna obilaznica, za koju kaže da je jedna od najbolji s najvećom perspektivom. Napominje kako je Vlada RH u protekle četiri godine investirala više od 2 milijarde kuna u projekte na području Brodsko – posavske županije. ” Zbog toga sam kao domaći Ministar posebno zadovoljan, jer je cijela Slavonija i Baranja danas jedno veliko gradilište” dodao je Ministar. Prema njegovim riječima posebno se potiče ulaganje u kvalitetne nove industrijske zone, a važno je i ulaganje u obrazovanje. Primjer toga je i novootvoreno Sveučilište u Slavonskom Brodu koje je od velikog značaja za cijeli ovaj kraj. O razlozima vrijedne donacije Ministar je naveo kako je Javna vatrogasna postrojba Nova Gradiška kroz rezultate, obujam poslova i angažman  zaslužila imati kvalitetnu opremu.

Siniša Makovičić nije krio oduševljenje ovom donacijom.  Mercedesova cisterna je najosnovije vatrogasno vozilo kapaciteta 7 000 litara , a u našem kraju služit će za prijevoz pitke vode i manjih vatrogasnih intervencija.

Komentari
Prethodni članakVirtualni dani karijere i znanja
Sljedeći članakSvjetski dan jabuka