NACIONALNI KVIZ “ŠEST LICA TRAŽI ČITATELJA” U MJESECU HRVATSKE KNJIGE 2021. I GODINI ČITANJA i na Dječjem odjelu GKNG – dobitnice!
Vanda Pirić, učenica 5. r OŠ Dragalić – pobjednica je ovogodišnjeg Nacionalnog kviza za poticanje čitanja „ Šest autora traži čitatelja“ iz naše knjižnice !
Gradska knjižnica Nova Gradiška nagradila je i druge dvije sudionice ovog važnog i lijepog kviza na nacionalnoj razini: Luciju PRPIĆ, uč. 8. r. OŠ Ljudevita Gaja NG i Irinu PIRIĆ, uč. 4. r. OŠ Dragalić. Nagrade (knjige, straničnike i „knjižnične slatkiše“) dodijelila im je, uz velike čestitke, Ernestina Straga-Šašić, v.d.ravnat. GKNG .
Čestitala im je i mentorica u kvizu, knjižn. Biljana Dakić. I Vanda, i Lucija i Irina naše su dugogodišnje „najčitateljice“ i s uživanjem su sudjelovale u online kvizu, premda je bio zahtjevan jer je trebalo, uz druge radne obveze i lektiru, za kratko vrijeme pročitati 3 knjige. „Odlične su sve tri!“ bile su suglasne naše „najčitateljice“.
NACIONALNI KVIZ ZA POTICANJE ČITANJA je natjecanje organizirano s ciljem da se dodatno potakne čitanje kod mladih čitatelja viših razreda osnovne škole. Kviz se realizira svake godine putem mreže narodnih i školskih knjižnica za vrijeme Mjeseca hrvatske knjige (15.10 – 15.11.)
VANDA je proglašena pobjednicom u kategoriji narodnih i školskih knjižnica, te će se u završnom izvlačenju danas, 15. 11. 2021., zajedno s pobjednicima iz ostalih škola i knjižnica iz cijele Hrvatske, boriti za vrijedne nagrade. Popis pobjednika i više o ovom kvizu možete pogledati na sljedećoj poveznici: https://www.mhk.hr/kviz/
Foto/tekst: GKNG
Komentari
Prethodni članak78 novoboljelih osoba od COVID-19 u protekla 24 sata, tri osobe preminule
Sljedeći članakZapočela isplata predujma poljoprivrednicima