Učenici Područne škole Ljupina četvrti su put potvrdili svoju poziciju među najuspješnijim mladim ekolozima u Hrvatskoj, pokazali su rezultati devete akcije prikupljanja i recikliranja starog papira dm Zeleni korak. Učenici su u konkurenciji od čak 90 škola bili među 10 najuspješnijih te će ih dm nagraditi s 10 000 kuna za doprinos zaštiti okoliša. Ova mala područna škola koju pohađa 21 učenik već četiri godine pokazuje zavidnu posvećenost zaštiti okoliša te ih je do sada u sklopu Zelenog koraka dm nagradio s ukupno 35 500 kuna.

„Mladi ekolozi Područne škole Ljupina prionuli su zadatku i, uz pomoć zajednice, prikupili i reciklirali više od deset tona starog papira. U ime dm-a zahvaljujem svim učenicima i djelatnicima Područne škole Ljupina što su nam se i ove godine pridružili u Zelenom koraku te što su nam četvrti put pokazali da svatko od nas može dati doprinos zaštiti okoliša i pozitivno utjecati na zajednicu. Radujemo se njihovim budućim uspjesima!“ izjavila je Blaženka Vuić, područna menadžerica dm-a.

U devetom Zelenom koraku sudjelovalo je više od 18 500 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira spasili više od 3000 stabala, a svaku od deset škola koje su prikupile i reciklirale najviše papira dm će nagraditi s 10 000 kuna. Od 2012. godine kada su učenici prvi put prikupljali i reciklirali stari papir, u Zelenom koraku sudjelovalo je više od 200 000 osnovnoškolaca koji su prikupljanjem i recikliranjem starog papira tijekom devet godina spasili više od 49 500 stabala, prenosi Brodportal.

Komentari