Građani sa područja u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, unazad tjedan dana donijeli su odluke o dragovoljnoj predaji oružja, minsko-eksplozivnih sredstava i streljiva te pozvali policiju na broj 192.

Stručno osposobljeni policijski službenici za protueksplozijsku zaštitu od građana koji su ostali anonimni, na siguran način su preuzeli:

  • 1 automatsku pušku,

  • 5 ručnih bombi (M75, M52P3, inertna bomba),

  • 7 zračnih pušaka,

  • 1 upaljač za topničko streljivo,

  • 370 komada streljiva raznog kalibra.

Također je jedan građanin u šumskom predjelu pronašao tromblonsku kumulativnu minu M60 te pozvao policijske službenike.

Kampanja „Manje oružja – manje tragedija“ i dalje je aktualna te pruža građanima vremenski neograničenu mogućnost dragovoljne predaje bez sankcija. Potrebno je učiniti prvi korak prema sigurnijoj budućnosti bez oružja i pozvati policiju, a ostalo će odraditi policijski službenici vodeći računa o sigurnosti.

Podsjećamo i upozoravamo građane da ne odbacuju ubojita sredstva na javne i privatne površine (šume, kanale, poljoprivredne površine, smeće) zbog opasnosti za ljude i životinje, a ukoliko ista pronađu ne diraju, već odmah obavijeste policiju.

Također, pozivamo građane koji nelegalno posjeduju oružje da učine prvi korak, donesu odluku o dragovoljnoj predaji i podrže navedenu kampanju te se tako riješe „zla“ iz svog doma.

Prethodno objavljena vijest:

Građani dragovoljno predali ručne bombe i razno streljivo

Komentari
Prethodni članakPredivna lokacija u Slavoniji među najpopularnijim na Instagramu u RH
Sljedeći članakUčenice OŠ “Matija Gubec” Cernik 3. na Državnom natjecanju “Čitanjem do zvijezda”