Udruga hrvatskih umirovljenika općine Nova Kapela provodi projekt ”Aktivni u mirovini” financiran od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike, a jučer je u Hrvatskom domu u Novoj Kapeli upriličena uvodna konferencija gdje je voditeljica istog, Ana Glivetić predstavila projekt i aktivnosti koje uz njega provode. 

Projektom ”Aktivni u mirovini” želi se unaprijediti, očuvati i održati kvaliteta života starijih osoba nastavkom provođenja organiziranih oblika dnevnik aktivnosti u općini Nova Kapela. 

Cilj je ojačati, unaprijediti i održati međusobnu suradnju svih članova udruge umirovljenika, povećati socijalnu uključenost i osjećaj pripadnosti zajednici. Kroz projekt će se nastaviti poticati i ostale starije osobe iz lokalne zajednice da se uključe u udrugu umirovljenika kako bi unaprijedili svoj život i aktivirali se u zajednici. 

Projekt se provodi kroz organizaciju i provedbu redovnih rekreacijskih, kreativnih, edukacijskih i socijalizacijskih aktivnosti te savjetovanja i aktivnosti usmjerenih ka boljem informiranju osoba starije životne dobi kroz tematska druženja, predavanja, prezentacije i izlete. 

Vrijednost provedbe projekta prve godine je 102.000,00 kuna, a sufinancirani dio od Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike iznosi 72.000,00 kuna, sufinancirani dio od Općine Nova Kapela 25 tisuća kuna i LAG-a Posavina pet tisuća kuna. Trajanje projekta je od 01.01.2021. do 31.12.2021. 

Kako bi se ostvarila svrha projekta, provest će se čitav niz aktivnosti koje uključuju edukativne radionice (kulturna radionica, sportsko-rekreativna, zabavna, kreativna, književne večeri) i dodatni sadržaj (predavanja). 

– Već peti put su nam odobrena sredstva Ministarstva, čije povjerenje imamo jer doista odradimo baš sve što traže od nas. U početku smo mislili da to neće ovako dobro funkcionirati, međutim, umirovljenici doista ovo sve vole i imamo raznih sekcija u udruzi, od sporta, pjevanja, kreativnih radionica… Iako je korona utjecala na druženja, laganim tempom vraćamo se redovnim aktivnostima – rekla nam je voditeljica projekta Ana Glivetić

 

 

Komentari
Prethodni članakU Bodovaljcima pri kraju radovi na obnovi društvenog doma
Sljedeći članakJadran čarape proizvodit će se u Novoj Gradiški?!