Nacionalni stožer za civilnu zaštitu i državni vrh održali su konferenciju za medije oko aktualnog stanja epidemije koronavirusa, ali i jakog potresa koji je jutros pogodio Zagreb i okolicu.

“Održali smo sastanak nakon što smo obišli cijeli dan grad i vidjeli razmjere šteta. Htio bih zahvaliti svim sllužbama koje su se angažirale. Zahvaljujem i predstavnicima medija na potpunom izvješćivanju javnosti. Imamo kombinaciju dvije krize koje su međusobno kontradiktorne. Imamo epidemiju koronavirusa, vidjeli ste da smo došli do 254 zaražene osobe. Moramo biti oprezni, socijalna distanca nas čuva zdravima. Svi građani koji su zbog potresa ostali bez domova bit će smješteni u studentski dom u Cvjetnom naselju”, rekao je premijer Andrej Plenković.

“Potres je sigurno zakomplicirao borbu protiv koronavirusa, ali brzom reakcijom svih službi – vojske, policije, te zdravstvenih i komunalnih službi, saniraju se štete”, rekao je ministar vanjskih poslova Davor Božinović novinarima ranije u nedjelju. Naglasio je da je i dalje u prvom planu bitka protiv koronavirusa.

Dražavni vrh sastao se na hitnom sastanku u 15 sati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu.

Podsjetimo, snažan potres je jutros u 6:23 zatresao Zagreb, epicentar je bio sedam kilometara sjeveroistočno od metropole. Bio je snage 5,5 po Richteru. Nakon toga dogodilo se još pet potresa, magnitude od 3 do 5 po Richteru. Prvi potres bio je najjači na zagrebačkom području u zadnjih 140 godina.

Izvor: RTL vijesti
Foto: Ilustracija/Internet

Komentari
Prethodni članakGradski stožer Civilne zaštite poručio: Ograničeno kretanje, budite na oprezu i zbog potresa, pripremite dokumente i topliju odjeću!
Sljedeći članakBožinović potvrdio rigorozne mjere: ‘Nema više napuštanja mjesta prebivališta, zatvaraju se i tržnice!’