Danas je Kristian Schuster, zamjenik direktora Plavog tima, člana INA Grupe, uručio 55 računala u vrijednosti od gotovo 60.000,00 kn ravnatelju Opće bolnice Nova Gradiška, dr. Josipu Kolodzieju.

Nastavak je to projekta donacije računala neprofitnim ustanovama koje imaju potrebu za novijom i ispravnom opremom. Svečanosti uručenja nazočio je župan Danijel Marušić.

Kompanija je samo ove godine donirala više od 200 računala, a u planu ih je još pedesetak.

– Kao društveno odgovorna kompanija, redovito obnavljamo svoju opremu, a onu koja je ispravna doniramo bolnicama, školama, dječjim vrtićima, udrugama i sportskim klubovima kojima je potrebna. Na ovaj način nastojimo podići informatičku pismenost i olakšati ustanovama provođenje svakodnevnih aktivnosti – rekao je Kristian Schuster, zamjenik direktora Plavog tima.

– Ova donacija je pokazatelj sinergijskog djelovanja gospodarskog i zdravstvenog segmenta društva koje se brine o stvaranju povoljnih uvjeta rada zaposlenika, što uvelike pridonosi podizanju kvalitete zdravstvene zaštite našim pacijentima. Informatizacija zdravstvenog sustava, na dnevnoj razini, zahtijeva od nas praćenje i implementaciju najnovijih postignuća u području informatike, a Inina donacija nam omogućuje da u realnom vremenu možemo odgovoriti na izazove koje pred nas stavljaju nove tehnologije koje su sastavni dio našeg svakodnevnog rada u pružanju zdravstvene zaštite – izjavio je dr. Josip Kolodziej.

– O važnosti novogradiške bolnice ne treba posebno ni govoriti. Ona je itekako bitna ne samo za grad Novu Gradišku, Brodsko posavsku županiju nego i šire. Ovo nije prvi puta da INA pomaže Brodsko posavsku županiju i naše ustanove. Za vrijeme migrantske krize, poplava u Slavonskom Brodu, prigodom opremanja Odjela pedijatrije u bolnici u Slavonskom Brodu tvrtka Ina je dala velik doprinos. Današnja donacija još jedan je dokaz tome. Hvala im na svemu – rekao je župan Danijel Marušić.

 

Komentari