Početkom školske godine 2018./2019. učenici Osnovne škole ”Mato Lovrak” polaznici izvannastavne aktivnosti Mali likovnjaci, javili su se na likovni natječaj „Volontiram – mijenjam svijet“ . Natječaj je organizirao Hrvatski crveni križ povodom 140 godina postojanja za sve učenike osnovnih i srednjih škola Republike Hrvatske, a organiziran je pod pokroviteljstvom Agencije za odgoj i obrazovanje i Muzeja za suvremenu umjetnost u Zagrebu.

Na natječaj se prijavilo 512 učenika sa svojim radovima iz cijele Hrvatske. Učenik spomenute škole Toni Brdar osvojio je  treće mjesto u kategoriji učenika prvih do četvrtih razreda. Tonijev rad nosi naziv „Pomažem nositi drva“. Dodjela nagrada i izložba najuspješnijih učeničkih održana je 5.12.2018. na Dan volontera u Muzeju za suvremenu umjetnost u Zagrebu. Tonijeva mentorica bila je učiteljica Irena Barić.

Nagrađene učenike i njihove mentore, te brojne volontere Crvenog križa i goste pozdravila je Vesna Meštrić , predstavnica Muzeja za suvremenu umjetnost, Jadranka Žarković Pečenković ,ravnateljica Agencije za odgoj i obrazovanje, Josip Jelić, predsjednik Hrvatskog crvenog križa, te Robert Markt, izvršni predsjednik Hrvatskog crvenog križa. U svome obraćanju pohvalili su učeničke radove u kojima se vidi kako su djeca s velikim emocijama sudjelovala u stvaranju istih. Između ostalog napomenuli su da je bilo teško odabrati najbolje. Nadaju se da će te emocije djeca ugraditi u svoj život te da će jednoga dana i oni postati volonteri.

no images were found

 

Komentari