Danas su u prostorijama za političke stranke u Novoj Gradiški čelni ljudi HDSSB-a održali konferenciju za medije. Uz predsjednika organizacije Dragana Vulina, okupili su se predsjednik gradske organizacije HDSSB-a Josip Mikšić, predsjednik općinske organizacije Cernik Vlado Matošević, predsjednik općinske organizacije Okučani Đuro Mihaljević, te članovi stanke.

Zaključak cijele tiskovne konferencije je kako je samo jedan HDSSB i to onaj kojeg vodi Dragan Vulin, a za to postoji i rješenje Ministarstva uprave. Stranka podržava nacionalni program vladajuće koalicije “Projekt Slavonija, Baranja i Srijem”. Osuđuju odliku pojedinaca koji su pokušali napraviti stranački puč na čelu s Vladimirom Šišljagićem i pozivaju sve dosadašnje članove HDSSB-a da se vrate jedinoj stranci, a njih je oko 10 posto od ukupnog broja članova.

Na lokalnoj razini pripremaju se za predstojeće izbore, a kad je u pitanju gradska organizacija HDSSB-a grada Nove Gradiške, stranka je do sad razgovarala samo s HDZ-om na županijskoj razini. Također su otvoreni za sve ostale pregovore sa svim strankama.

Ističu kako su svi građani dobrodošli i članovi koji su tijekom perioda nedoumice od nekoliko mjeseci napustili stranku, ali nisu dobrodošli vođe unutarstranačkog puča. Josip Mikšić je vrlo oštro osudio takve uspoređujući ih s vremenima Domovinskog rata kad su također neki imali sumnje u to što je ispravno. Naglasio je kako je za očekivati njihovu propast jednako kao i ostalih koji su se izdvajali iz stranaka na takav način.

Krešimir Pecarić, jedan je od novih, starih članova koji je priznao samo jedan HDSSB iako ga je bio naspustio iz određenih razloga. Drži kako je opći interes za Slavoniju i Baranju najvažniji za čvrsto okupljanje HDSSB-a.

 

 

 

 

Komentari
Prethodni članakPosjet učenika PŠ „Smrtić i njihove učiteljice Narodnoj knjižnici i čitaonici „Grigor Vitez“ Gornji Bogićevci
Sljedeći članakOdržana radionica “Quilling za početnike” /foto