U subotu 03. svibnja mještani Općine Rešetari obilježili su svoj dan. Uz niz sadržaja proslavili su 21. rođendan svoje Općine, a ujedno i osvrnuli na proteklih godinu dana rada.

Položeni su vijenci na spomen obilježju u Rešetarima, te je time odana počast svima onima koji su položili svoje živote na oltar domovine. Održana je potom svečana sjednica Općinskog vijeća Općine Rešetari na kojoj su bili nazočni i brojni gosti, predstavnici Brodsko-posavske županije, pojedinih općina, a bili su tu i visoki uzvanici poput predsjednika HSLS-a Darinka Kosora, te saborske zastupnice i bivše premijerke Jadranke Kosor.

Bila je to prigoda da se načelnik osvrne na rad u proteklih godinu dana. Iako je riječ o maloj lokalnoj zajednici, zaista puno se toga realiziralo od zadnjih lokalnih izbora. Načelnik je spomenuo projekte komunalne infrastrukture, vodoopskrbe, izgradnje cesta, provođenja kablova kroz općinu za brzi internet, izgradnje nogostupa, ali ima toga i što se nije moglo izrealizirati. 

„Zaustavilo se s radovima na projektu izgradnje školsko-sportske dvorane u Adžamovcima, što je izazvalo dosta polemike u javnosti, a iz razloga raskida ugovora Ministarstva regionalnog razvoja i Općine Rešetari s izvođačem radova tvrtke Fenix zbog neispunjavanja ugovorenih obveza. U pripremi je novi natječaj javne nabave, pa uskoro očekujemo nastavak radova“, ističe načelnik.

 

Spomenuo je i izmještanje visećeg 35 kV dalekovoda, uređenje vodotoka Rešetarice, groblja na području Općine, župnih crkvi, dotaknuo je i projekte vezane uz zaštitu okoliša i održivo gospodare otpada, zatim natječaje za zakup državnog zemljišta i brojne druge aktivnosti.
Sve to naravno ne bi moglo biti izrealizirazo bez pomoći brojnih institucija, Vlade Republike Hrvatske, Ministarstava, državnih upravnih organizacija i trgovačkih društava. Načelnik je zaželio i da suradnja između Općine i Županije u budućnosti bude puno bolja.

„Općini Rešetari i svim žiteljima čestitam na svim odrađenim projektima. Može se vidjeti opravdanost osnivanja i postojanja ovakvih jedinica lokalne samouprave i ne mogu se složiti s onima koji kažu da je puno takvih jedinica. Nije puno, sve to ovisi o ljudima koji upravljaju tim resursima, a tamo gdje se pozitivno upravljalo tu su se gradile ceste, vodoopskrba, vodoodvodnja, zone i nova radna mjesta“, istaknuo je dožupan Davor Vlaović čestitajući Dan Općine.

 

„Hvala vam lijepo na dobrodošlici, želim vam svako dobro, čestitam vam sve vaše uspjehe, jer mislim da na malom prostoru pokazujete kako se treba raditi. Bez rada nam ništa neće pasti s neba. Ako budemo svaki dan prizivali onu hrabrost i onu mudrost i odlučnot koju su imali naši branitelji tijekom Domovinskog rata, ne bi bilo slobode i slobodne Hrvatske. Prema tome, kao što je rekao general Ante Gotovina, vrijeme je da se okrenemo budućnosti”, rekla je saborska zastupnica Jadranka Kosor.

Na svečanoj sjednici dodijeljena su i priznanja. Grb Općine dobili su Osnovne škole Ante Starčevića (Rešetari) i Vladimira Nazora (Adžamovci), Branko Vukšić i Ivan De Villa (Književno-likovno društvo Rešetari), te pjesnikinja Ljerka Totch Naumova.

Nakon svečane sjednice održan je i bogati kulturno-umjetnički program.

Autor: Nikola Knežević/photo: Vanja Tutić

Komentari
Prethodni članakDeveta smotra “Slavonac sam, time se ponosim” (photo)
Sljedeći članakOdržan još jedan zlatni “Narodni vez” (photo)