Dvanaesti dan za redom na području Brodsko-posavske županije nema novooboljelih osoba od bolesti COVID-19. Uz ovu informaciju, s danšnjim danom (28 travnja 2020.) još 2 osobe su izliječene.

Sve žurne službe kao i druge institucije u sastavu Stožera CZ Brodsko-posavske županije provode svoje redovne aktivnosti sukladno novim porpisanim mjerama i odlukama Nacionalnog stožera CZ.

Od jučer, 27. travnja 2020. na snazi su nove Odluke Stožera civilne zaštite RH o radnom vremenu i načinu rada djelatnosti trgovine, o nužnim mjerama ograničavanja društvenih okupljanja, rada u trgovini, uslužnih djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događanja, o posebnom načinu rada tržnice za vrijeme trajanja proglašene epidemije bolesti COVID-19. Također, Hrvatski zavod za javno zdravstvo na svojim mrežnim stranicama izdao je posebne naputke i preporuke koje se primjenjuju od ponedjeljka 27.travnja 2020. godine zajedno s Odlukama Stožera civilne zaštite RH.

Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije opetovano poziva i apelira na sve poslodavce, trgovce, organizatore sportskih i kulturnih događanja, prodavače na tržnicama, ugostitelje kao i sve stanovnike Brodsko-posavske županije te sve one čiji se način rada definira ovim odlukama, da se propisanih odluka, mjera Nacionalnog stožera CZ kao i preporuka HZJZ pridržavaju s ciljem sprečavanja daljenjeg širenja zaraze i što skorijeg povratka u normalno funkcioniranje društvene zajednice.

Nove Odluke Stožera CZ RH kao i preporuke HZJZ mogu se pročitati OVDJE. 

 

Komentari
Prethodni članakPoziv dugotrajno nezaposlenim osobama na iskaz interesa za besplatan program osposobljavanja
Sljedeći članakPrilikom slijetanja vozila s kolnika teško ozlijeđena vozačica