Hrvatska liga protiv raka dr Zorislav Slović Nova Gradiška i novogradiška Udruga dijabetičkih bolesnika u suradnji s Udrugom umirovljenika Nova Kapela u petak, 5. travnja organizira veliku humanitarnu akciju pod nazivom „Prevencijom do zdravlja”.

Pozvani su svi žitelji novokapelačke i susjednih općina, a akciju će provesti u vremenu od 8,00 do 12,00 sati u prostorijama Udruge umirovljenika Nova Kapela.

Kako ističe predsjednica novogradiške podružnice Hrvatske lige protiv raka dr. Zorislav Slović i Udruge dijabetičkih bolesnika Tereza Grgić, u akciji će se mjeriti šećer u krvi, krvni tlak, a obavljat će se i spirometrija, mjerenje vitalnog kapaciteta pluća.

– Cilj je, prije svega, prevencija, stiže nam proljeće, većina se ljudi „opustila” preko zime, stoga je potrebno provjeriti zdravstveno stanje naših sugrađana. Važno je bolest otkriti na vrijeme, a ovoga puta u akciju smo uključili i spirometriju, mjerenje vitalnog kapaciteta pluća jer je činjenica da je na našem području u posljednje vrijeme sve više oboljelih od karcinoma pluća, stoga smo odlučili provesti i ovu pretragu – ističe Grgić.

Važno je istaknuti, da su svi pregledi besplatni, a u akciji sudjeluju članovi Lige, medicinske sestre i liječnik internista.